Follow Me @Charmedka

22.02.16

Tilly Bagshawe - Skandál

Spisovatelka: Tilly Bagshawe
Originální název: Scandalous
Počet stran: 312
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Brožovaná

Jak se zbavit trápení? Sasha Millerová studuje na univerzitě v Cambridge, splnil se jí sen! Poté, co podlehne svůdnému profesoru Theu Dexterovi, odchází po skandálu zlomená, ponížená a zhrzená. Odjede do USA, aby si dala život do pořádku. O několik let později se vynoří z ekonomické fakulty Harvardu s odhodláním slavného profesora zničit. Ten mezitím nahradí dlouho podváděnou manželku Theresu mladším modelem. Sasha ji vyhledá a obě začnou plánovat, jak se pomstít člověku, který jim způsobil tolik trápení. Obě jsou rozhodnuté dosáhnout toho, aby Dexter litoval chvíle, kdy se jim zapletl do života.

Něco ke knize
Sasha Millerová je mladá a ambiciozní studentka na univerzitě Cambridge. Jejím snem je stát se úspěšnou fyzičkou, to jí ovšem překazí její profesor Theo Dexter. Theo je sice ženatý, ale manželský život si zpestřuje románky se studentkami. Když jeho kouzlu podlehne i naivní Sasha, změní jí to život.

Sasha Theovi ukáže výsledky své práce, na které dělá a Theo v její teorii ihned pozná něco, co mu zajistí slávu a uznání. Teorii vydá za svou a při sporu se vedení koleje přikloní na jeho stranu. Sasha musí odejít ze školy a z Thea se stává úspěšná celebrita.

Sasha fyziku hází za hlavu, stejně tak svůj minulý život a jede do Ameriky studovat ekonomiku v naději, že začne nový život. Zatímco Theova hvězda stoupá, Sasha na jeho zradu stále nemůže zapomenout a plánuje svoji pomstu.


Moje hodnocení a dojmy
Tahle kniha už mi doma ležela pěkně dlouho. Tilly Bagshawe sice jako autorku vyhledávám, ale její knihy nejsou kdovíjak kvalitní. Vlastně nejlepší byla kniha Nerušit, prosím, kterou jsem četla jako první a právě díky ní si sehnala i některé další. Bohužel to už jsou knihy průměrné, ne-li podprůměrné. Přesto mě stále lákají další.

Kniha mě malinko zklamala a to díky anotaci, která je trošku zavádějící. Podle anotace to vypadá, že Sasha po skandálu vyhledává Theovu exmanželku Theresu a společně vymýšlejí plán, jak se mu pomstít, tak to ale úplně není. Tedy není o tom celá kniha.

Společná pomsta se rozjíždí až téměř v závěru knihy, takže anotace podle mě opravdu není úplně dobrá a přesná. V podstatě jsem čekala knihu plnou pomstichtivých plánů, intrik a zrady. Sasha sice na odvetu myslí, ale fakt spíše až ke konci.

Sasha mi byla sympatická, je hodně ambiciozní, velmi chytrá a tvrdě si jde za svým. I když se fyziky po skandálu vzdala, dařilo se jí v jiném oboru, kde se už jako mladá stala milionářkou a v podstatě nevěděla co s penězy. Naopak Theo je slizoun ve všech směrech a je mu naprosto jedno, že ničí životy všude kolem. Pořádný pád jsem mu přála, nic jiného si nezasloužil.

Kniha se čte dobře, je to příjemná oddechovka, která neurazí, ale ani nenadchne. Takový průměrná kniha pro ženy. Tilly Bashawe se hodně drží podobných zápletek, v podstatě vše je jak přes kopírák, knihy si jsou hodně podobné.

Žádné komentáře:

Okomentovat