Follow Me @Charmedka

05.02.16

Jill Myles - Páni mají radši Sukuby

Spisovatel: Jill Myles
Originální název: Gentlemen Prefer Succubi
Série: Deníky Sukuby
Díl: 1.
Počet stran: 320
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Kdo by tušil, že anděl může dostat dívku do tolika pekelných potíží?

Jackie Brightonová, mladá a seriozní archeoložka, se toho rána probudila v kontejneru a celý následující den je ještě podivnější. Její důvěrně známé poprsí velikosti B se nějak zdvojnásobilo na velikost D, sexuální apetit se stal neukojitelným a patrně měla svůj první sex na jednu noc... s padlým andělem. Vše, co si pamatuje, jsou zvláštně hypnotické oči krásného Noema... a pak temného cizince, jehož kousnutí ji přeměnilo v nesmrtelnou vzrušující svůdnici.

Něco ke knize
Jackie je obtloustlejší šedá myška, kterou zajímá archeologie a pracuje jako průvodkyně v muzeu, kde denně musí trpět nepříjemnou šéfovou. Jednoho dne se ale probudí v kontejneru plném odpadků a vzpomíná si jen na modrookého fešáka, se kterým měla nejspíše svůj první sex na jednu noc. Od bezdomovce zjistí, že do odpadky ji odhodil ale tmavovlasý fešák v černém kabátu a tou dobou byla mrtvá. To je ale přece nesmysl.

Když se konečně vyhrabe z kontejneru, záhy narazí na onoho modrookého cizince, který ji pozve na snídani a slíbí, že ji objasní, co se stalo. To, že zemřela je podle něho fakt, ale znovu ožila jako Sukuba. Jackie mu nevěří a odejde. Jenže se začne něco dít. Její prsa se zvětší o dvě velikosti, naopak konfekční velikost se rapidně sníží a z šedé myšky se stane sexbomba.

Pomoci s touto změnou ji má nejen modrooký Noe, ale i Sukuba Remy, která je jedinou Sukubou v New City. Noe je Serim, padlý anděl který se zamiloval do lidské ženy a jako spousta dalších se vzdal svých křídel. Být Sukubou nemá ale jen výhody v podobě božského těla, ale i mínusy jako je Svrbění, které přichází každé dva dny a dá se odstranit pouze sexem. A kromě přátel tu jsou i nepřátelé a Jackie jako nezkušená Sukuba se hned zaplete do problému.


Moje hodnocení a dojmy
Sérii Deníky Sukuby mám v knihovně už tak dlouho, že byl vážně nejvyšší čas se vrhnout na čtení. Bohužel Levné knihy mají tak laciné obálky, že to úplně odrazuje. Přitom třeba série Strážci věčnosti, kterou vydaly také Levné knihy, mě bavila a zhltla jsem jí jedním dechem. Přesto mě obálka Sukuby hrozně odrazovala.

Ono to je překvapivě ale také dobré, opravdu dobré. V prvním dílu se samozřejmě seznámíme se světem, který Jill Myles vymyslela. Noe Gideon je Serim, padlý anděl, který se zamiloval do lidské ženy a přišel o křídla. Za trest navíc musí každý úplněk upokojit ženu. Zane je upír, vlastně také padlý anděl, jenže upír spí přes den a Serim v noci.

Pak tu máme klasické anděly, kteří se ale vyskytují pouze na svěcené půdě, pokud ale čekáte hodné a laskavé bytosti, jste na omylu. Andělům se přezdívá dealeři, jelikož využívají služeb Sukub, kterým za splnění úkolu slíbí cokoliv. A tyto úkoly nelze nesplnit, označkují si vás.

Sukuby vznikají složitým procesem. Je třeba být kousnutá upírem, vyspat se se Serimem a poté umřít. Tím se stávají jejím pánem a Sukuba je musí poslouchat. Sukuby jsou nádherné, sny všech mužů, můžou Vám vlézt do hlavy, ale má to i nevýhody. Každé dva dny musí uspokojit sexuální touhu. Jsou nesmrtelné, můžou umřít pouze vyhladověním či když zemřou oba její páni.

Už od první stránky Vás kniha chytne humorem. Jackie má správně proříznutou pusu a změna v Sukubu to ještě umocní. Remy je naprostá držka, v dobrém slova smyslu. Je upřímná, nespoutaná a živí se jako pornoherečka. Povinnost spojila s užitečným. Jackie je pravý opak, nikdy s nikým nespala jen tak a nehodlá to měnit ani teď.

Jackie je mi sympatická, hlavně tím, že si stojí za svými názory. Sice občas působí trošku hloupě a naivně, ale to se dá čekat, když je najednou vtažena do úplně nového světa.

Kniha mě fakt mile překvapila. Je čtivá, zábavná a peprná. Rozhodně to nebude nic pro puritány, jelikož je vážně nabitá sexem a vulgárnějšími výrazy se tu nešetří. Bohužel konec mi přišel malinko nudnější. Jackie a její noví přátelé se vydávají do Egypta, aby splnili úkol a našli mocnou svatozář. Bohužel ten Egypt mě moc nebavil.

2 komentáře:

  1. Skvělá recenze! :)
    Obálka je vážně nic moc,ale po knize se musím 100% podívat! :)

    OdpovědětVymazat
  2. O knize už jsem něco málo slyšela :). Vypadá fkt dobře, budu si ji muset pořídit :).

    OdpovědětVymazat