Follow Me @Charmedka

07.12.15

Knižní hitparáda - Listopad 2015

Krásný den,
jak jste si užili Mikuláše? Já ho trávila v Drážďanech na trzích a na nákupech. Adventní trhy jsou tam nádherné, vůbec se to nedá srovnat s těmi u nás. Je to více pohádkové, prostě kouzelné. Kazila to jen hromada lidí, ale tak s tím se počítalo. No a neděli jsem trávila pečením, musím říct, že jsem totálně vyřízená. Pečete? Už máte něco napečeno a kolik druhů děláte?

S knižním hitparádou přicházím trochu později, plánovala jsem ji již na víkend, ale to jsem absolutně nezvládala. Co se týče přečtených knih, tak jsem na sebe velmi pyšná. Přečetla jsem krásných deset knih. Takový počet jsem měla posledně v lednu. Sice se nejedná o nijak zvlášť tlusté knihy, ale to nevadí, pro mě je hlavní počet a to, že se případný počet nepřečtených knih malinko sníží. Bohužel v prosinci to vidím bídně díky svátkům, kdy číst nebudu, takže ono se to zas vyrovná. Na hodně knih teprve recenze chystám, hned hodně pozadu.




 
Nejlepší kniha  
Není co ztratit (Rowan Coleman) 
Proč: Kniha o ženě, která jednoho večera sbalí dceru a uteče od násilnického manžela. Jediným cílem je obrázek z pohlednice a muž, kterého viděla jednou v životě. I přes vážné téma je kniha strašně milá, čte se moc dobře a i když děj není nijak náročný a akcí nabitý, strašně mě kniha bavila.
Nejhorší kniha
Noční směna (Cassie Alexander)
Proč: Tohle je paskvil a autorka musí mi neskutečnou fantazii, když něco takového dokázala vymyslet. Cassie je obyčejný člověk, pracuje v nemocnici na oddělení pro nadpřirozené bytosti. Upíři, vlkodlaci, draci, zombie, zkrátka vše, což by mi nevadilo, kdyby to fakt nebyla taková blbost a dohromady se to tolik netlouklo.
Největší překvapení
Dívka, která sahala po hvězdách (Sarah Addison Allen)
Proč: Od knihy jsem moc nečekala, kupovala jsem ji za pár korun v Levných knihách a od tenoučké knížky jsem nečekala vážně nic. O to větší překvapení byla. Kniha je kouzelná stejně jako její název a hezká obálka.
Největší zklamání
Noční směna (Cassie Alexander)
Proč: Kniha nemá nijak valné hodnocení, přesto jsem trošku doufala, že to tak zlé nebude a její špatné recenze nebudou pravdivé. Bohužel, je to fakt blbost, což je škoda. Anotace vypadala dobře a má nádhernou obálku, která úplně svádí k přečtení.

Nejvtipnější kniha
Není co ztratit (Rowan Coleman)
Proč: Jak jsem psala výše, i přes vážné téma domácího násilí je kniha plná humoru, lásky a hlavně naděje.
Nejnudnější kniha
Vášeň (L. J. Smith)
Proč: Konečně jsem se dokopala k dočtení této série. I když závěrečný díl byl poměrně nabitý akcí, mě to nudilo a nedokázal dlouho udržet moji pozornost. Předchozí díl se mi líbil více, ale i tak není série žádný zázrak.
Nejnapínavější kniha
Nenávist až za hrob (Jeanine Frost)
Proč: Třetí díl ze série Noční lovci se mi líbil zatím nejvíce. Nenávist až za hrob je nabitá akcí, souboji. Najdete v ní hodně nových postav, je doplněná humorem a vážně mě bavila. Akce od začátku do konce.
Nejromantičtější kniha
Nevěsty bez ženichů (Adele Parks)
Proč: Vyloženě romantickou knihu jsem asi nečetla. Mohla bych ještě dát Není co ztratit, Rose utíká za mužem, kterého viděla jednou v životě a doufá, to je romantika. Naopak jsem zvolila Nevěsty bez ženichů, jelikož romantických párů je tu více a hlavní hrdinka se kvůli lásce vzdá naprosto všeho.



Nejočekávanější kniha
Doupě (L. J. Smith)
Proč: Na druhý díl Zakázané hry jsem se šíleně těšila. První díl byl naprosto parádní, strašně mě chytl, takže druhý jsem očekávala opravdu nedočkavě. No sice nedosáhl takových kvalit jako díl první, přesto je to nejpovedenější série od autorky.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Edie Spenceová (Cassie Alexander)
Proč: A díky tomu budu muset tuhle hrůzu zažít i v dalších dílech.
Nejlepší obálka
Nevěsty bez ženichů (Adele Parks)
Proč: Obálka mě ihned upoutala. Je elegantní, decentní a na pohled moc líbivá, rozhodně by mě v knihkupectví nenechala chladnou.
Nejhorší obálka
Vášeň (L. J. Smith)
Proč: Těžké rozhodnutí, nemám tu vyloženě ošklivou obálku, ale tak nakonec volím tuto. I když například Lady Susan se mi také moc nelíbí, nesedí mi k této autorce.



Hrdinka měsíce
Rose (Není co ztratit - Rowan Coleman)
Proč: Najít odvahu a odejít po tolika letech a s malou dcerkou, to zaslouží obdiv. Navíc utéct někam do neznáma jen s pohlednicí a jménem.
Pár měsíce
Cat & Bones (Jednou nohou v hrobě)
Proč: Po prvních událostech na sebe čtyři roky čekali a stále se milovali.









Kolik jste přečetly knih vy?
Znáte některou z mých?

4 komentáře:

  1. Super článek! :)
    Ty Drážďany ti mega závidím,já se tam chystám po Novém Roce hlavně kvůli nakoupování-Primarku,jak jinak :-D
    Ale krásné trhy jsou i ve Vídni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Primarku ted nic nemeli, koupila jsem si jen ponozky. I pritel byl zklamany.

      Vymazat
  2. Tak to je super cislo! :) ja jsem svuj prehled jeste neudelala, tak ani nevim, jak na tom jsem :-D kolika body bys ohodnotila Nevesty bez zenichu? Vybiram knizku pro mamku a na tuhle jsem koukala v knihkupectvi, ale porad nad ni vaham :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Nevesty je jiz na blogu recenze, 4/5. Zacatek je nudnejsi, ale pak uz me kniha chytla. Jinak Domino ma celkove super knihy pro zeny:)

      Vymazat