Follow Me @Charmedka

28.12.15

Jeaniene Frost - Předurčena do hrobu

Spisovatel: Jeaniene Frost
Originální název: Destined for an Early Grave
Série: Noční lovci
Díl: 4.
Počet stran: 239
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její nemrtvý milenec Bones se potkali před šesti lety a od té doby bojovali proti zákeřným nemrtvým, utkali se s pomstychtivým Mistrem upírem a stvrdili své vzájemné pouto krví. Nyní je čas dát si oddych. Ale naděje na bezchybnou dovolenou v Paříži se zhroutí v okamžiku, kdy se Cat jedné noci probudí z hrůzostrašného snu. Pronásledují ji vidiny, v nichž se zjevuje upír jménem Gregor. Ten je mocnější než Bones a má vazbu na její minulost, o níž neví ani sama Cat. Gregor věří, že Cat patří jemu a nedá si pokoj, dokud ji nedostane. Začíná bitva mezi upírem, který ji straší ve snech, a tím, kdo má její srdce. A je to jedině Cat sama, kdo dokáže Gregorovu moc zlomit. Aby zničila nejhoršího upíra, jakému kdy čelila, bude muset sebrat veškerou možnou sílu.
I kdyby takové síly mohla dosáhnout jedině předčasnou cestou do hrobu...

Něco ke knize
Tolik upírů už dostali, že si Cat s Bonesem zaslouží dovolenou. Odjíždí proto do Paříže, města lásky a doufají, že si užijí romantické chvilky volna pouze ve dvou. Tato idylka ale velmi brzy skončí. Cat začne mít prapodivné sny. Zdá se jí o muži, velmi mocném muži jménem Gregor, která jí do snů leze stále častěji.

Gregor je Mistr upír, mnohem starší a mnohem mocnější než je Bones. A právě tento silný upír tvrdí, že Cat patří jemu. Cat ale ztvrdila svůj život krví s Bonesem, přesto Gregor trvá na tom, že je jeho žena a to již od jejích šestnácti let.

Cat by ale přísahala, že Gregora v životě neviděla, za to ovšem může Mencherest, který jí v šestnácti vymazal paměť. Nikdo ovšem nezná skutečnou pravdu, nikdo nedokáže říct, zda Cat opravdu v naivních šestnácti letech nedala svůj život Gregorovi. A Gregor si ji teď může ukrást rovnou ve spánku.

Moje hodnocení a dojmy
Po velmi podařeném třetím dílu jsem se nadšeně vrhla na pokračování série, která mě baví čim dál tím více. Dokonce i hlavní hrdinka, která mi v prvním dílu pila krev, mi začíná být více sympatická a vedlejší postavy knihu skvěle oživují.

Nápad s upírem, který se dokáže dostat do snů a jen při pouhém dotyku Vás ze snu i unést, se mi vážně líbil. Z Cat, která vždy byla hlavním lovcem upírů a všech nepřátel, se najednou stává pasivní oběť, kterou je třeba chránit. Gregor dokáže Cat najít, takže je třeba Cat ukrýt tak, aby ani ona sama nevěděla, kde se právě nachází.

Ze začátku je Cat ochotná jen nečinně sedět a poslouchat, jenže velmi brzy ji opět ovládne pocit, že je jediná, kdo může zachránit nejen sebe, ale i všechny své blízké. A právě i díky tomu dochází k trhlinám ve vztahu mezi ní a Bonesem, který se samozřejmě chová majetnicky, ochranitelsky a v neposlední řadě i nesnesitelně žárlivě.

Tenhle díl patří mezi hodně citové a pokud patříte mezi fanoušky vztahu mezi hlavními hrdiny, budete si určitě rvát vlasy. Bones mi tu lezl šíleně na nervy, musím ale uznat, že jsem netušila, zda se tak chová vážně, nebo jen hraje divadýlko. Bylo to opravdu napínavé a nepředvídatelné.

Na druhou stranou mě kniha v některých částech nudila. Ovšem zbytek knihy byl skvělý. Vedlejší postavy opět perlily, kniha sršela humorem, akcí a napětím. A jak byla citová co se týče vztahu, tak byla celkově hodně emoční i vůči dalším situacím. Děj navíc okořenily vzpomínky z minulosti. Za mě super a musím si co nejdříve sehnat pokračování.

1 komentář: