Follow Me @Charmedka

08.09.15

J. R. Ward - Probuzený milenec

Spisovatel: J. R. Ward  
Originální název: Lover Awakened
Série: Bratrstvo černé dýky
Díl: 3.
Počet stran: 464
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2006
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Zsadist je jedním z šesti upírských bojovníků Bratrstva černé dýky bránícího svou rasu před neúprosnými nepřáteli. Nosí ve své duši temnou minulost plnou utrpení a pokoření, která v něm vyvolává neuhasitelnou zuřivost. Je znám svými strašnými činy a jeho divokosti se obávají jak lidé, tak upíři. Hněv je jeho jediným druhem a hrůza vášní – dokud neosvobodí krásnou dívku z nepřátelských rukou.
Bellu okamžitě uchvátí Zsadistova nespoutaná síla. Oba v sobě nalézají zalíbení, ale bojovníkova touha po pomstě dívčdíliným mučitelům jej přivádí k šílenství. Proto musí Bella pomoci jeho utrápené duši a najít cestu ke společné budoucnosti.

Něco ke knize
Bella byla už před docela dlouhou dobou unesena bezduchým panem O. Ovšem nemá v plánu jí zabít, jak by učinili ostatní bezduší. Naopak, miluje jí a touží po ní, vidí v ní jeho dávno zesnulou ženu. Naštěstí pro Bellu jsou ale bezduší impotentní a tak pan O může pouze toužit a psychicky týrat. Bratrstvo a vlastně všichni upíři už ale mají za to, že je Bella mrtvá.

Když bezduší zajmou jednoho dne dalšího upíra, povede se Belle ho osvobodit a právě díky jeho pomoci může Bratrstvo Bellu zachránit. V čele záchranné akce je Zsadist, který na Bellu nemůže od posledního setkání přestat myslet.

Když pan O zjistí, že mu Bellu vzali, má v plánu ji za každou cenu dostat zpátky a zničit toho upíra s jizvou. Zsadista je zas pološílený a touží Bellu pomstít. Bella se zatím zotavuje v sídle Bratrstva a chce se sblížit se Zsadistem, což Zsadist nechápe. Jeho pověst je děsivá, je krutý, bezcitný a násilnický. Více by se ke krásné Belle hodil jeho bratr Phury, který po Belle touží, ale ta má oči jen pro Zsadista. Zsadistova minulost je ale tak temná a nedokáže se s ní stále vyrovnat, že Bellu neustále odhání.


Moje hodnocení a dojmy
Na tenhle díl jsem se velmi těšila. Četla jsem na něj skvělé recenze a doporučení a již v díle předchozím se tahle dvojka objevila a i když byly spíše jako vedlejší postavy, díl dával tušit, že i Bella se Zsadistem budou mít vlastní příběh. A jelikož jsem si je oblíbila, nemohla jsem se dočkat.

Zsadist je popisován jako surový, chladnokrevný  a bezcitný bojovník. Ani vzhledově nevypadá mírumilovněji, po obličeji se mu táhne několik jizev a jeho vzhled jen umocňuje jeho povahu. V průběhu celé knihy se dozvíte, proč se vlastně dopracoval k tomu, jaký je. V knize se totiž objevují vzpomínky na minulost a že Zsadistova minulost byla vážně hrozná.

Bellu jsem si okamžitě zamilovala. Je mi strašně sympatická, tvrdohlavá a statečná. Líbí se mi, jak ví, co chce a jde si za tím. A ač mám Zsadista ráda a jeho chování se dá pochopit, občas mi tím jeho odmítáním a zbabělostí lezl na nervy, zvlášť když tím Belle ubližoval.

Jak se mi v předchozích dílech nelíbily kapitoly z pohledu bezduchých, v tomhle díle naopak děj skvěle zpestřily a bez nich by to vlastně ani nešlo. Pan O chce Bellu zpátky a kapitoly věnované jemu dodávaly knize pořádnou dávku napětí. On je naprosto šílený a posedlý.

Samozřejmě je kniha plná erotického napětí a sexu a právě kvůli Zsadistově minulosti a současné povaze to nebudou jen tak obyčejné postelové scény. Velmi zajímavé bylo období potřeby, které Bella prožívala. Konečně  se čtenář dozví, jak to vlastně vypadá a co to s upíry dělá, to mě bavilo.

Za mě je tohle zatím nejlepší díl, skvělé postavy, napětí, erotika a vlastně i velký doják, kor na konci. To vše nabízí třetí díl.

3 komentáře:

  1. Knihu ani sérii nezmám, ale vypadá to celkem dobře. Třeba si jí někdy přečtu, ale nyní dám přednost jiným knihám.
    Hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vyzerá brutálne dobre :) že WAU

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha vyzerá brutálne dobre :) že WAU

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat