Follow Me @Charmedka

05.07.15

Knižní hitparáda - Červen 2015

Hezký den, milé čtenářky,
jak si užíváte horkých dní? Někde u vody s knihou? Jak mám teplo a sluníčko ráda, tak tyhle teploty jsou i na mě moc. Doma se také nedá dýchat a nedovedu si představit, že v úterý budu muset jezdit mhd, to asi umřu.

Ale už k dnešnímu článku, na začátku měsíce jsem měla velkou radost, jelikož hned během prvního týdne jsem přečetla tři knihy, pak jsem se tedy už trošku zasekla, ale jsem na krásném čísle sedm. Sice jich mohlo být více, ale i tohle je fajn. Bohužel v červenci to asi moc slavné nebude, dva týdny dovolené a to budu číst určitě minimálně.
 
Nejlepší kniha 
Hrej vabank (Emma Hart) 
Proč: Na nejlepší knihu jsem měla hned dva adepty a to Dobrý v posteli, nebo Hrej vabank. Hrej vabank ale byla hodně dojemná a to od začátku do konce, vtipná, romantická a postavy sympatické. Tuhle sérii jsem si naprosto zamilovala.
Nejhorší kniha
Rezistence (Veronica Roth)
Proč: Druhý díl téhle série byl pro mě nejhorší. Je to samá politika, Tris je ufňukaná a nesympatická. Kolikrát jsem ani nevěděla o čem čtu, jelikož jsem se absolutně nedokázala na knihu soustředit.
Největší překvapení
Prozření (Kelley Armstrong)
Proč: Závěrečný díl této série mě mile překvapil, byl nejlepší ze všech. Konečně jsem se dočkala více duchů a magie a kniha byla i pěkně napínavá.
Největší zklamání
Divergence (Veronica Roth)
Proč: Na sérii jsem se neskutečně těšila a vůbec jsem nepočítala s tím, že by se mi nelíbila a nesedla bych si na zadek. Nesedla, je to obrovský zklamání, asi jsem čekala příliš mnoho a to mi nedal ani jeden díl, naopak ty další byly ještě horší.

Nejvtipnější kniha
Dobrý v posteli (Jennifer Weiner)
Proč: Tak tady byl jasný vítěz, kniha je vážně vtipná a hlavní hrdinka, i když občas jsem jí nechápala, tak byla sympatická. Připomíná Bridget Jones a tu prostě musíte mít rády.
Nejnudnější kniha
Rezistence (Veronica Roth)
Proč: Druhý díl prostě za mě nejslabší, nemůžu si pomoct.
Nejnapínavější kniha
Živí mrtví (Robert Kirkman)
Proč: Skupinka lidí, která se protlouká světem, ve kterém chodí živí mrtví. Zombie kniha je jasně nejnapínavější z celého měsíce. Možná by se dala označit i Divergence, ale jelikož mě nebavila, tak nějaké akce mě také nechávaly poměrně chladnou.
Nejromantičtější kniha
Hrej vabank (Emma Hart)
Proč: Série The Game je romantická a poslední díl nebyl výjimkou a vztah mezi Roxy a Kylem se mi líbil.




Nejočekávanější kniha
Hrej vabank (Emma Hart)
Proč: Závěru jsem se nemohla dočkat, i když na druhou stranu je mi líto, že série skončila. Doufám, že Galatea vydá další knihy od Emmy Hart.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Divergence (Veronica Roth)
Živí mrtví (Robert Kirkman)
Proč: Objevila jsem rovnou dvě série. Divergenci jsem zvládla přečíst celou a Živí mrtví dočítám druhý díl a těším se na další.
Nejlepší obálka
Hrej vabank (Emma Hart)
Proč: The Game má nádherné obálky a tahle fialová je krásná. Obálky by mě rozhodně v knihkupectví upoutaly.
Nejhorší obálka
Živí mrtví (Robert Kirkman)
Proč: V této kategorii jsem měla problém, žádná z obálek mi nepřijde ošklivá a to ani tahle. Ještě jsem přemýšlela nad Aliancí, ale nakonec dávám Živí mrtví, jelikož mi vadí až moc psaní na obálce



Hrdinka měsíce
Roxy Hughesová (Hrej vabank - Emma Hart)
Proč: Ropxy zemřel bratr, její nejbližší člověk a právě ona byla s ním, když umíral. Je to smutný a pro mě je hrdinka, protože se musela vypořádat s něčím takovým.
Pár měsíce
Roxy & Kyle (Hrej vabank - Emma Hart)
Proč: Hrej vabank je nejromantičtější kniha, tak samozřejmě i Roxy s Kylem budou pár měsíce.







Znáte některou z knih?
Jaká je pro vás nejlepší a nejhorší kniha června?

6 komentářů:

  1. Já bych si hrozně ráda přečetla všechny knihy Divergence. V červnu jsem přečetla pouze dvě knihy V šedých tónech a Papírová města a jednu jsem začala číst a to 100 dní štěstí. Asi se mi nikdy nestane, že za měsíc přečtu více jak čtyři knihy. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papirova mesta si chci take precist. Tak i ctyri jsou fajn :)

      Vymazat
  2. Skvělý článek :D, koukám, že Hrej vabank tě hodně zaujal, já četla zatím jenom první díl, ale těším se, až se dopracuji tomuhle :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné shrnutí :) Četla jsem jen Divergenci a Rezistenci. První díl mě opravdu bavil, ráda se k němu vracím, druhý díl ušel..a třetí nestojí ani za řeč..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné shrnutí, já se chystám na celou Divergentní sérii, tak uvidím jak se mi bude líbit =)http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat