Follow Me @Charmedka

14.06.15

On my wishlist (33)

Meme z tvorby Book Chick City.
Cílem je ukázat každou sobotu pár knih, které bychom chtěly mít ve své knihovně.
Mohou to být knihy nové, staré, nebo knihy, které ještě nevyšly. 
 

Anotace:
Nebyla jsem vždycky zamilovaná do Coltona Callowaye. Nejdřív jsem milovala jeho mladšího bratra Kylea.
Osmnáctiletá Nell Hawthornová se zamiluje do dlouholetého kamaráda z dětství Kylea Callowaye. Jejich mladá láska je krásná a budoucnost plná příslibů, avšak jen do osudného dne, kdy Kyle tragicky zahyne. Jeho náhlý odchod Nell navždy změní. Na Kyleově pohřbu potkává jeho staršího bratra Coltona. Oba jsou v nelehké životní situaci a zranitelní jako nikdy dříve. Po roce se jejich cesty zkříží znovu, tentokrát v New Yorku. Nell se ještě stále nesmířila s Kyleovou smrtí. Colton se Nell snaží přiblížit, ale nedaří se mu to, přesto ji však nedokáže pustit z hlavy. Cestu k sobě nenacházejí snadno, oba tíží vlastní tajemství…



Anotace:
Malé městečko odřízne od okolního světa neproniknutelná bariéra neznámého původu a obyvatelé jsou náhle ponecháni sami sobě. Ovzduší je postupně znečišťováno, zásoby se tenčí, energetické zdroje docházejí, pokusy o proražení bariéry jsou marné. Vláda státu je bez ohledu na veškeré své zdroje bezmocná a může pouze zvenčí přihlížet.

Místní radní s diktátorskými sklony si uvědomí příležitost konečně vyniknout a prokázat svému městečku dobro, samozřejmě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Začne je řídit pevnou rukou – v této mimořádné situaci přece nemůže nic lepšího udělat, lidé silné vedení jistě ocení! Další reálie příběhu - syn radního s nádorem na mozku, ilegální výrobna drog a jediná slyšitelná radiostanice, vtloukající lidem do hlavy jen boží lásku - to jsou přísady, které působí jako katalyzátor už beztak výbušné situace. Můžeme sledovat postupný rozklad lidského společenství, kde přestávají platit pravidla civilizace. Výsledkem je mistrná studie lidské bezmoci, arogance a násilí.

2 komentáře:

  1. Pod kupolí je i seriál že jo? Nebo jeto shoda jmen. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je i serial, zjistila jsem to asi pred tydnem. Proto musim co nejdriv sehnat knihu a pak teprv serial :D

      Vymazat