Follow Me @Charmedka

27.04.15

Andrew Fukuda - Past | RC review

Spisovatel: Andrew Fukuda
Originální název: The Trap
Série: Hon
Díl: 3.
Počet stran: 304
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti.

Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem…

Něco ke knize
Gen společně se svými přáteli Sisy, Davidem, Epapem a pár dívkami z Misie prchají vlakem kdoví kam. Nikdo z nich netuší, kam je vlak zaveze. Všichni doufají, že vlak jede do civilizace, na místo, kde všichni budou v bezpečí před soumračníky a jakmile nastane tma, nebudou se muset bát o holý život.

Civilizace ale není jediný možný cíl. Horší varianta konečné je v Paláci, kde sídlí Vládce soumračníků. Najdou konečně klid, nebo vběhnou do další pasti?!


Moje hodnocení a dojmy
Závěrečného dílu této trilogie jsem se nemohla dočkat. První díl se mi líbil, bylo to originální, zkrátka něco nového. Druhý díl s názvem Kořist byl pro mě ale ještě mnohem lepší. Úžasný děj a já se nemohla odtrhnout. U této série dá se říct platí to, že je díl od dílu lepší a lepší. Past za to čekání rozhodně stála.

Nechci tu moc rozebírat to, co se v knize dělo a psát děj, přišli by jste v podstatě o celý dojem z knihy. Třetí díl navazuje přesně tam, kde skončil druhý, ve vlaku na útěku z Misie. Hned od první stránky je kniha nabitá napětím, akčními scény a překvapivými zvraty.

Pokud v předchozí knize bylo hodně akce a zvratů, tak tady se připravte na mnohem větší dávku. Neustále se tam něco děje, nemáte čas se nudit, ale naopak máte chuť číst stále dále, aby jste věděli, jak děj bude pokračovat. Opravdu tu není snad jediná nudná či zbytečná kapitola. Navíc kniha není psána pouze z pohledu Gena, ale pár kapitol má i Sisy a Záře, což je fajn.

Sice občas některé situace byly až moc neuvěřitelné, hlavně to, jak se Gen a Sisy dokáží ze všeho dostat, na poslední chvíli je vždy napadne plán záchrany, ale to nic nemění na tom, že děj je skvělý a velmi čtivý. Navíc Andrew Fukuda nemá problém se zabíjením a trápením postav.

Konec byl překvapivý a celkové rozuzlení vážně dokonalé, klobouk dolů. Právě takovéto konce dodávají knihám něco víc, něco to ve Vás zanechá, alespoň ve mně. A to je právě to podstatný. Skvělé zakončení série.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

3 komentáře:

  1. Já už se taky nemůžu dočkat, až si závěr celé trilogie přečtu :) Z Honu i Kořisti jsem byla nadšená a jsem strašně zvědavá, jak to celé dopadne.

    OdpovědětVymazat
  2. past byla opravdu nejlepsim dilem :-)

    OdpovědětVymazat