Follow Me @Charmedka

06.01.15

TOP 5 knih roku 2014

Hezký den, milé čtenářky.
V roce 2014 jsem přečetla 66 knih, což je o 13 méně než rok předchozí. Docela smutné číslo. Já doufám, že letos knih bude mnohem více. Momentálně mám doma přes osmdesát nepřečtených knih, jo jsem hrozný sysel a stále chci další a další.

Dlouho jsem přemýšlela, zda podobný článek sepsat a pokud ano, jak ho udělat. Nakonec Vám ukáži zkrátka knihy, které se mi líbily, překvapily či mě zaujaly. Při sepisování jsem zjistila, že jsem četla spíše průměrné nebo dokonce podprůměrné knihy. Těch, které se mi líbily, bylo opravdu minimum.


≈Hvězdy nám nepřály≈
Kromě kladných recenzí jsem už četla i pár negativních. Patřím k těm, kterým se kniha líbila. Postavy mi byly sympatické a téma rakoviny je silné, emotivní téma. Již jsem viděla i filmové zpracování, které je podle mě také povedené, ale přece jen, kniha je kniha.






Otevřené manželství
Romány pro ženy od Domina patří mezi ty nejlepší. Nejvíce mě určitě zaujala kniha od Tess Stimson s názvem otevřené manželství. Dva manželské páry, které se začnou více stýkat, stanou se přáteli a nakonec i milenci. Kniha je vyloženě o sexu, hromadě sexu, který je docela detailně popsán. Ovšem má i hlubší význam, tenhle vztah má pravidla a někdy je těžké určit, co je nevěra a co ještě je v rámci pravidel.






Kořist
Druhý díl série Hon byl naprosto parádní. Ani první díl nebyl špatný, zas něco nového, zajímavého. Ale druhý díl byl teprve paráda. Napětí od začátku do konce, jediná stránka mi nepřišla nudná. Když se hrdinové dostanou do vesnice, ve které vše vypadá dokonale, kniha je ještě lepší. Taková vesnice působí děsivě a tajemně.






Hrej férově
Celá tahle série se mi líbí a díl od dílu mi přijde lepší. Ovšem třetí díl je dokonalý. Dokonce bych ho zařadila i jako vyloženě top knihu roku. Je to jednoduchá kniha, příjemná oddechovka. Ale hlavní postava Abbi trpí depresemi, pomáhá ji pouze balet, ale mívá stavy úzkosti, chuť sáhnout po žiletce. Ty její stavy jsou tak dokonale popsány, až jsem kolikrát měla husí kůži. Ta kniha ve mě něco zanechala, ani po přečtení jsem na ní nemohla přestat myslet.





Na čem záleží
Jako poslední jsem vybrala další román od Domina. Hlavními postavami jsou ženy. Některé řeší pouze peníze, svůj dokonalý život, ale jiné mají i normální problémy a starosti s dospívajícími dětmi, či manželstvím, které už není tak dokonalé. Takovým manželstvím může otřást další člověk. Dá se říct, že tyhle romány bývají hodně ze života a proto se mi možná tolik líbí.







Co Vaše oblíbené knihy minulého roku? 

9 komentářů:

  1. TFIOS knihu milujem ♥ tiež je to jedna z mojich TOP 2014 :)
    Ale úplne najradšej som mala Nemuri od Murakamiho :)

    OdpovědětVymazat
  2. Práve som sa rozhodla, že budem čítať knihy, ktoré sa ti nepáčia a tie, ktoré si zamiluješ budem obchádzať širokým oblúkom :D Lebo mne prišli Hviezdy príšerné, Hrej férově strašné a po katastrofálnom Love som sa už do Koristi radšej nepúšťala :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak po te asi fakt budu muset mrknout :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem četla hodně dřív, když jsem chodila na základku a na střední. Při studiu na VŠ jsem neměla moc času a teď furt v práci brejlím do PC, tak chci aspoň doma oči nechat trochu odpočinout. Když už čtu, tak většinou motivační knížky, a dřív jsem milovala detektivky. O spisovateli Fukudovi jsem slyšela od jedné youtuberky, jinak žádné knížky z tvého výběru neznám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na stredni jsem cetla taky hodne, v hodinach :D A v praci nastesti mam taky moznost :)

      Vymazat
  5. Skvelý príspevok :)) Do mojej topky určite patrí moja láska Volání Netvora :)) Už si ju čítala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nečetla, mě od ní odrazuje ta hrozně ošklivá obálka :D

      Vymazat