Follow Me @Charmedka

21.01.15

Patricia Briggs - Dvojí spravedlnost

Spisovatel: Patricia Briggs  
Originální název: Fair Game  
Série: Alfa a Omega
Díl: 3.
Počet stran:256
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012  
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Poté, co vlkodlaci vystoupili na veřejnost, si nemohou dovolit špatnou publicitu. Přestupky, které by se v minulosti daly přehlédnout, musí být nyní tvrdě potrestány. Jenže napětí ze špinavé práce, kterou Charles pro otce odvádí, si na něm vybírá krutou daň. Hrozí, že z kata se stane oběť…
Takže když FBI požádá smečku o pomoc s případem sériového vraha, jsou Charles a Anna posláni do Bostonu, v naději, že Charlese změna práce zklidní.
Oba brzy zjistí, že nejen poslední oběti byli vlkodlaci. Někdo si bere na mušku jejich druh. A Anna s Charlesem ze sebe udělali cíl…


Něco ke knize
Vlkodlaci vystoupili na veřejnost a to si žádá určitá opatření. Platí přísnější pravidla, lidé si nesmí myslet, že vlkodlaci jsou zákeřná monstra a každá chyba je trestána. Na Charlese, který je marokův kat, ale dopadá všechna špinavá práce. Zabíjení nezvladatelných vlkodlaků se ale na Charlesovi negativně projevuje. Před Annou se uzavírá a častěji utíká do hor. Anna žádá Brana, aby tohle zastavil, ale Bran jakoby by jí neposlouchal.

Když FBI požádá o pomoc s vyšetřováním sériových vražd právě vlkodlaky, Bran posílá právě Charlese a Annu do Bostonu. Všichni doufají, že změna prostředí Charlesovi pomůže a jejich vztah se opět vrátí do starých kolejí. Brzy se zjistí, že posledními obětmi byli vlkodlaci. Zabít vlkodlaka není tak jednoduché, určitě vraždy nepáchá obyčejný člověk. Oběti jsou týrány, znásilňovány a zrovna došlo k únosu dcery velmi mocného fae a na její nalezení mají pouze minimum času. 

Charlese pronásledují duchové těch, které zabil. Místo ale aby se svěřil, tak se před Annou uzavírá, uzavírá jejich pouto a raději zůstává ve vlčí podobě a doufám, že Annu ochrání. 


Moje hodnocení a dojmy
Předchozí díl se mi až tolik nelíbil, proto jsem doufala, že zde si autorka zas trochu polepší. A moje modlitba byla vyslyšena.

Spolupráce s FBI a dalšími organizacemi na případu sériových vražd je určitě skvělé téma. Ne ve všech lidech budí vlkodlaci důvěru, takže se dočkáme trochu nenávistných emocí a občasného popichování Charlese, který si neodpustí vyvolat hrůzu. Hodně prostoru tu má i Anna, která v podstatě s ostatními jedná. Přijde mi, že prošla poměrně velkou změnou. Sice její sebevědomí ještě lehce kolísá, ale přece jen už není úplně vystrašená, týraná vlčice.

Naopak Charles se pomalu hroutí, děsí ho duchové a místo, aby se Anně svěřil, tak mlčí a uzavírá se. Jeho uzavírání ale vede místo ochrany spíše k odcizování a následně i větším problémům. Jak jsem si Charlese zamilovala, tak zde jsem měla párkrát chuť mu dát přes čumák.

Kniha je docela tenká, člověk ani nemá čas se začít nudit. Děj nepostrádá napětí, všichni hledají důkazy a pomalu se dopracovávají k výsledku. Když už se někam hnou, kniha je opravdu napínavá. Kromě vlkodlaků a fae se tu setkáme i s čarodějkami, které spolupracují, i když pod pohrůžkami Charlesových zubů.

Autorce se skvěle povedlo spojit detektivní práci a romantiku. Ovšem opět z toho neudělala zamilované klišé. I když se poměrně hojně řeší vztah Charlese a Anny, nijak to neruší. Naopak se zaujetím sledujete boj o záchranu vztahu.

Kniha je opravdu povedená a já se nemůžu dočkat pokračování. Charlese a Annu jsem si prostě oblíbila.

Žádné komentáře:

Okomentovat