Follow Me @Charmedka

24.01.15

On my wishlist (15)

Meme z tvorby Book Chick City.
Cílem je ukázat každou sobotu pár knih, které bychom chtěly mít ve své knihovně.
Mohou to být knihy nové, staré, nebo knihy, které ještě nevyšly. 
 

Anotace:
Cirkusové prostředí, velká hospodářská krize, problémový slon, stejně problémová láska, dávné vzpomínky vyprávěné podmanivým hlasem velmi starého pána, který to všechno sám prožil – to jsou neodolatelné součástí Vody pro slony. Sara Gruenová napsala naprosto úchvatný román plný skutečného života. Děj se odehrává ve světě postaveném na zázracích, ale zároveň tak skutečném, že máte pocit, že dýcháte jeho vzduch.




Anotace:
Poutavý milostný příběh se odehrává roku 1946 v Jižní Karolíně. Jedenatřicetiletý Noah Caulhoun, válečný veterán z amerického Jihu, se po druhé světové válce vrací domů, aby začal nový život a obnovil zašlou krásu starého venkovského domu na plantáži. I když mu práce přináší uspokojení, stále ho rozechvívá vzpomínka na krásnou Allie, s níž se setkal před čtrnácti lety a kterou miloval hlubokou a upřímnou láskou.
Přestože se mu nepodařilo dívku znovu najít, nemůže zapomenout na jejich společně strávené léto. Pomalu se smiřuje s tím, že bude do konce života pouze vzpomínat, když se jeho milovaná náhle vrací do města, aby se s ním setkala naposledy…

2 komentáře:

  1. Dobrý výběr :) O Vodě pro slony jsem zatím neslyšela, ale vypadá to na skvělou knížku, asi se po ní někde poohlédnu :)

    OdpovědětVymazat