Follow Me @Charmedka

06.12.14

On my wishlist (9)

Meme z tvorby Book Chick City.
Cílem je ukázat každou sobotu pár knih, které bychom chtěly mít ve své knihovně.
Mohou to být knihy nové, staré, nebo knihy, které ještě nevyšly. 
 

Anotace:
Život Emmy Swanové nebyl zrovna pohádkový. Nikdy nepoznala své rodiče, žila v pěstounských rodinách a byla sama až do svých 28. narozenin. V ten den na ni ale zazvoní neznámý kluk, jenž tvrdí, že je její desetiletý syn Henry, kterého dala ihned po narození k adopci. A toto překvapení jí převrátí život naruby. Emma Henryho odveze domů, do města Storybrooke, v němž podle Henryho žijí opravdové pohádkové postavy, které ale zapomněly, kým byly, protože je zaklela Zlá královna. A pokud má Henry pravdu, tak jeho milá a osamělá učitelka Mary Margaret je Sněhurkou, tou nejkrásnější princeznou… a také ztracenou matkou Emmy. Nejdříve Emma nevěří Henrymu ani slovo, ale rozhodne se v městečku zůstat a postupně začne zjišťovat, že normální město Storybrook rozhodně není. Na to se v něm děje až moc zvláštních věcí. Uvěří Emma, že všichni ve Storybrooke jsou začarováni mocnou kletbou, a naplní osud, o kterém Henry tvrdí, že je jí předurčen? Zachrání všechny pohádkové postavy a odkryje tajemství tohoto místa? Pokud se jí to podaří, splní se jí její největší sen – shledá se s celou svou rodinou.


Anotace:
Zimní příběh je kniha a příběh o lásce, která se stala předlohou pro stejnojmenný film s Colinem Farellem v hlavní roli.

O čem vypráví Zimní příběh? Hlavním motivem je osudová láska, která trvá napořád a přežije všechno. Nelze ji odehnat, protože ji člověku staví do cesty sám osud. Jedné zimní noci se vypraví irský zlodějíček a sirotek do velkého krásného domu, který vypadá opuštěně, aby tam něco ukradl. Jenže dům není prázdný. Sice všichni někam odjeli, ale v domě zůstala nemocná dívka, která nebyla schopná odjet s rodinou.

Jmenuje se Beverly a postupně ukazuje Peterovi svůj svět i svou duši. Peter se neumí ubránit citu a do dívky se beznadějně zamiluje. Když mu Beverly zanedlouho zemře doslova v náruči, mohlo by se zdát, že je konec velké lásky. Ale není tomu tak. Zimní příběh dál pokračuje. Osud posílá Petera do budoucnosti, kde bude mít možnost svou lásku zachránit... 

4 komentáře:

  1. Ten Zimný príbeh musí byť super kniha !♥

    Pozývam ťa na moju GA (:
    http://beingasanmonica.blogspot.sk/2014/12/october-november-2014-favorites-another.html

    OdpovědětVymazat
  2. Zimní příběh vypadá skvěle. A na Once Upon A Time se nekoukám, nevím, jestli stojí za to... Ty se díváš na seriál nebo chceš jen knihu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že koukám na seriál, určitě doporučuji, je skvělý. Já nemusím titulky, většinou u všeho čekám na dabing, ale tady vydržím i ty titulky :D

      Vymazat
  3. Once Upon a Time bych chtěla. :) Zimní příběh mám doma a těším se! :)

    OdpovědětVymazat