Follow Me @Charmedka

11.10.14

Sophie Kinsella - Báječné nakupování před svatbou

Spisovatelka: Sophie Kinsella
Originální název: Shopaholic Ties the Knot
Série: Shopaholic
Díl: 3
Počet stran: 382
Rok vydání: 2006
Vydání originálu: 2004
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Becky Bloomwoodové se teď v životě všechno daří. Získala vysněnou práci osobní nákupčí (kdy nakupuje za cizí peníze, a ještě za to bere plat). Bydlí v báječném bytě na Manhattanu se svým přítelem Lukem. Otevřeli si společný účet (i když se občas neshodnou na tom, patří-li módní sukně do výdajů na domácnost). Pak ji Luke požádá o ruku a najednou je její život plný vzruchu. Beckyina maminka chce, aby se vzali v Oxshottu a aby Betty šla v jejích starých nabíraných svatebních šatech. Lukeova matka chce uspořádat velkolepou hostinu v New Yorku, na níž bude hrát newyorská filharmonie. Becky ví, že by se k některé alternativě měla přiklonit, jenomže ji právě nejvíc baví ochutnávat svatební dorty, zkoušet šaty a prohlížet si svatební dary. Čas utíká, na obou stranách Atlantiku se konají plány a Becky si brzy uvědomí, že se dostala do pěkné kaše .<

Něco ke knize
Becky teď má opravdu téměř dokonalý život. Má milujícího přítele, bydlí v New Yorku, pracuje jako nákupčí. Mají společný účet a Becky stále nakupuje jako divá, což se Lukovi moc nelíbí a prosby bance, aby nákupy v Pradě zařadily na výpisu do kolonky plyn moc nezabírají. Prostě celá Becky.

K dokonalému vztahu chybí ještě jedna maličkost a to svatba. Když se Luke vyjádří na svatbě Beckyiny kamarádky, začíná koloběh lží, výmluv a problémů, jelikož jak matka Becky, tak i Lukova chystají svatbu, akorát každá jinde a Becky se prostě nemůže rozhodnout, kterou z nich chce.

"Něco nové,něco staré, něco půjčené...a ještě něco nové."

Moje hodnocení a dojmy
Tenhle díl je poměrně kritizovaný a nemá příliš dobré hodnocení jako většina. Je to nejspíš tim, že od části, kdy Luke požádá Becky o ruku se tam neděje nic jiného, než že se Becky nemůže rozhodnout. Je nerozhodná a naivní, když si myslí, že se tahle situace vyřeší sama. Becky je tak hloupá, že si ji prostě nejde nezamilovat.

Celá kniha byla hloupá, ale takovým tím roztomilým způsobem, takže mě se kniha líbila a opět se dobře četla. S nerozhodností Becky jsem problém neměla, taky jsem sama nerozhodná a vždy mi trvá, než zjistím, co vlastně z toho chci.

Pokud se Vám ale stejně tento díl líbit moc nebude, určitě tuhle sérii nezavrhujte, určitě se vyplatí přečíst si ji do konce. Co by jste vlastně očekávaly od shopaholičky, než naivitu, humor a pohromy. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat