Follow Me @Charmedka

11.10.14

Sophie Kinsella - Báječné nakupování do kočárku

Spisovatelka: Sophie Kinsella
Originální název: Shopaholic & Baby
Série: Shopaholic
Díl: 5.
Počet stran: 358
Rok vydání: 2008
Vydání originálu: 2007
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Becky se má úžasně. Pracuje v novém londýnském obchodním domě, kupuje s manželem dům svých snů a je těhotná! Její radost násobí zjištění, že ranní nevolnosti lze báječně léčit nákupy! A navíc poprvé v životě nesobecky nakupuje pro někoho jiného. Všechno pro dítě musí mít špičkovou kvalitu, od zařízení dětského pokoje, přes sadu superkočárků, po lékařku, na niž se v těhotenství obracejí všechny londýnské filmové hvězdy a supermodelky a která nabízí senzační holistický porod ve vodní lázni plné lotosových květů. Ale ouha! Z lékařky se vyklube Lukeova dávná láska, která Lukea vábí do světa vzpomínek na studia, bývalých spolužáků a znalosti latiny..., kam je Becky nemůže následovat. Beckyin dokonalý svět se začíná hroutit.
Nerýsuje se nám tu manželský trojúhelník?


Něco ke knize

Becky právě zažívá pohádku. Má vysněnou práci v obchodním centru, úžasného manžela Luka, se kterým navíc čeká dítě. A i když ji trápí ranní nevolnosti a vše, co je s těhotenstvím spojené, neni nic lehčího, než na ně zapomenout při nakupování.

A tentokrát může nakupovat ne jen sobě, ale pomalu vybavovat šatní skřín pro miminko. Vše musí být tipťop. A co víc, sehnala skvělou lékařku. Jenže vše nemůže být tak dokonalé, její doktorka je totiž Lukova bývalá přítelkyně. Má na Luka zálusk?

Moje hodnocení a dojmy
Knihy od Sophie prostě zbožňuji, hlavně tuhle sérii, ale zrovna pátý díl mi přišel ze všech nejslabší. Becky, ač ji mám jako postavu ráda, a to i přes její občas nesmyslné chování, se v tomhle díle chovala jako blbka.

Kniha mi přišla hodně přetažená přes vlasy, sice se Becky dá omlouvat tim, že má rozházené hormony, je těhotná a navíc se objevil někdo, kdo ji u Luka může konkurovat, ale i tak to bylo moc. Bohužel mě nebavila tolik, jako předešlé díly. Proto o bod méně.

Žádné komentáře:

Okomentovat