Follow Me @Charmedka

16.10.14

L. J. Smith - Prokletí

Spisovatel: L.J. Smith 
Originální název: The craving
Série: Stefanovy deníky
Díl: 3.
Počet stran: 224
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Stefan opustil New Orleans a odjel do New Yorku. Slíbil si, že se už nikdy nebude živit lidskou krví, a začal být znovu šťastný. Když už si ale myslí, že konečně opustil svou minulost, zjistí, že před bratrem nikdy nemůže uniknout. Damon má pro oba upíří bratry velké plány, ať se to Stefanovi líbí, nebo ne...


Něco ke knize
Stefan se definitivně rozhodl opustit New York, k dalšímu pobytu si vybral New Orleans, kde se snaží žít v ústraní od všech lidí. Přebývá v parku a živí se zvířecí krví. Momentálně poklidné období se ale změní, když v parku nalezne zraněnou, umírající dívku Bridget. I navzdory silné touze po krvi ji zachrání a odnese domu, do rodiny Sutherlandových, kteří patří k místní smetánce, otec je vlivný obchodník a má hned tři dcery, nejmladší Bridget, Margaret a Lydii, jejíž nápadník je hrabě DeSangue. Rodina ho okamžitě přijme s otevřenou náručí a trvá na tom, že nějakou dobu smí Stefan zůstat u nich.

Na jejich chování je něco divného, jsou až moc vlídní na neznámého člověka. Stefanův instinkt ho neklame a zjistí to v den, když Bridget doprovází na ples. Již zmíněný hrabě DeSangue není nikdo jiný než sám Damon.
Damon hodlá udělat Stefanovi ze života peklo, sám si chce vzít Lydii a Stefana donutí k sňatku s Bridget. Jenže po svatbě se stalo něco, co nikdo nečekal a tentokrát v tom nemá prsty Damon. Oběma jde o život. 

Moje hodnocení a dojmy
Série Stefanovy deníky začíná být poměrně čtivá. První díl mě neskutečně zklamal, druhý už byl o poznání lepší a Prokletí? Od začátku do konce se tam něco děje, i když není tak čtivý jako druhý díl, rozhodně neztrácí spád a akci. I když většina děje je předvídatelná (například znovunalezení bratra Damona), tak se tu dočkáme i naprosto nečekané situace. Konec knihy je skvělý a nutí Vás k přečtení pokračování, které vypadá, že bude stát za to.

Ač se knihy řadí mezi ty méně náročné (stejně jako ostatní série této autorky), začínají mě Stefanovy deníky fakt bavit. Nepřistihla jsem se u toho, že bych se do čtení nutila. Navíc pěkná a zajímavá vsuvka bylo nahlédnutí do New Orleánské smetánky tehdejší doby. Mnohem zajímavější než cirkus, tuším v předchozím díle. A hrozně se mi líbí ty obálky, palec nahoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat