Follow Me @Charmedka

15.10.14

L. J. Smith - Chuť krve

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: Bloodlust
Série: Stefanovy deníky
Díl: 2.
Počet stran: 216
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná

Stefan a Damon Salvatore se stali upíry a musí se vypořádat s následky svého osudu. V rodném městečku Mystic Falls už pro ně není bezpečno. Na každém kroku je pronásledují lovci upírů. Vydají se tedy do New Orleans, které nabízí pokušení, ale i nebezpečí. V patách jim je totiž sadistický lovec upírů... 2. díl napínavé upíří série Upíří deníky – Stefanovy deníky.

Něco ke knize
Druhý díl navazuje tam, kde první skončil. Na konci prvního dílu se Stefan a Damon stali upíry. Nyní je o pár dní později a oba se vypořádávají se svým novým životem. Tady vidíte úplně jiné povahy bratrů. Stefan, který byl řádně vychovaný, slušný chlapec, je nyní divoký a odhodlaný si plně užívat svůj upírský život. Naopak Damon se trápí ztrátou Katherine a jeho nový život se mu moc nelíbí. Odmítá pít lidskou krev a obviňuje Stefana za to, co se mu stalo.

Jsou nucení opustit Mystic Falls a dostanou se až do New Orleans, kde se ale jejich cesty rozejdou poté, co Damon nesnese pohled na Stefana a další nevinnou lidskou oběť. Stefan se dostává do skupiny upírů a stává se, dá se říct svěřencem upírky Lexi. Mezitím se Damon dostane se velkých problémů, ze kterých se sám nevyhrabe...

Moje hodnocení a dojmy
Druhý díl se mi líbil více jak ten první, možná kvůli tomu, že většina příběhu nebyla obsažena v seriálu a já mohla zapojit jen svojí fantazii a ne seriálové díly, které jsem viděla. Takže dávám o hvězdičku více.

Bylo zajímavé sledovat chování bratrů Salvatorových. Stefan jako chladnokrevný upír a Damon naopak ten, co odmítá krev. Objevila se tu i Lexi, kterou znáte ze seriálu a tady jsem se pořádně dozvěděla, kdy přesně se potkali, co pro něj znamenala apod. Možná to v seriálu taky bylo, ale rozhodně jsem si to takhle nevybavila.

Kniha je opět psaná z pohledu Stefana a doplněna pár jeho deníkovými zápiskami. Pokud tedy stále váháte nad přečtením, líbila se vám série Upíří deníky, tak tady už si troufnu říct, že ano, čte se to dobře a je to aspoň přinejmenším na stejné úrovni jako zmiňovaná série.

Žádné komentáře:

Okomentovat