Follow Me @Charmedka

21.10.14

Irina Semina - Klíč ke štěstí | RC review

Spisovatel: Irina Semina
Originální název: Vaš sčastlivyj bloknot
Počet stran: 72
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Vázaná



Myslíte si, že cesta ke štěstí je zdlouhavá a výsledek nejistý? Přesvědčíme vás, že být šťastná je snadné! Rady, motta a citáty vám ukážou správný způsob, jak prožít dny naplno! Naučte se dívat na svět kolem sebe jinak a najděte svůj klíč ke štěstí!



Knížečka začíná motivační pohádkou Obchod se štěstím. Povídka o ženě, která se dostane do obchodu, kde se prodává štěstí v různé formě. Ty z Vás, které četly knihu Obchod se štěstím, tak ji určitě znáte. Je totiž totožná.

Kromě Obchodu se štěstím tu najdeme ještě další dvě motivační pohádky. Všechny nám ukazují totéž, že štěstí se skrývá v maličkostech a mnohdy si ho ani nevšímáme.

"Nevím, co chci, ale chci to vášnivě! K absolutnímu štěstí mi chybí jenom to."

Kniha, která Vám změní život...kniha by se měla číst 55 dní, kdy každý den Vás čeká nějaké moudro, citát. Nebo dokonce rady konzultantů v obchodě, rady, jak být šťastná a nové zboží v obchodě. Je to takový deníček, hned na začátku dostáváte radu, aby jste si zapisovaly všechny šťastné chvíle, které se Vám za den udály. Poté si v obchodě koupíte pokladničku na šťastné chvilky a za každý okamžik, který jste si zapsaly do deníčku, do kasičky hodíte nějakou minci. Průběžně pokladničku potěžkáváte, aby jste věděly, jak těžké už štěstí máte.

Knihu jsem samozřejmě nečetla tak dlouho, zvládla jsem ji snad během půl hodinky přečíst. Je pozitivní, milá a inspirující. I když si řeknete, že přece kniha Vás šťastnou neudělá, tak Vás donutí se alespoň trochu zamyslet. Nabádá Vás k tomu, aby jste měly radost z maličkostí a hlavně si jich všímaly.

"Náš život je takový, jakým ho učiní naše myšlenky."

Ovšem po přečtení Obchodu se štěstím je tohle slabota. Vidím to spíše jako knížku, kterou vezmu do ruky, když budu mít hodně špatnou náladu a začnu si jí listovat, abych načerpala pozitivní energii. Podle recenzí a ohlasů na knihu, jsem ani moc nečekala a je to dobře. Špatná určitě není, ale když porovnám s Obchodem, tak je zkrátka mnohem slabší a při velkém očekávání se dostaví spíše zklamání. Teď to vypadá, že mi kniha nic nedala, ale to není pravda, jak jsem psala, je milá a občas Vás donutí přemýšlet nad životem a štěstím.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat