Follow Me @Charmedka

30.10.14

Alexandra Ivy - Odhalená temnota

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: Darkness Revealed
Série: Strážci věčnosti
Díl: 4.
Počet stran: 408
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Uplynulo již téměř dvěstě let, kdy se Anna Randalová odevzdala upíru Condu Cezarovi v noci nezvladatelné vášně. Od té doby Anna nestárne, ale upírem není. Probudily se v ní paranormální schopnosti, kterým stále nemůže porozumět. A ten sexy, okouzlující upír, který je za to zřejmě zodpovědný, se vyhnul všem snahám ho vypátrat, až dosud... Cezarovo slastné setkání s Annou ho stálo dvě století pokání. Ale jedna věc se nezměnila - reakce jeho těla na ni je stále stejně naléhavá...

Něco ke knize
Příběh začíná v roce 1814, kdy upír Cezar svede nevinnou Annu. Pak se vypaří a Anna zůstává zmatená, sama a hlavně nestárne. Po dvě stě letech Cezara vypátrá a a chce odpovědí. Místo nich má v hlavě ale ještě více otázek. S její nesmrtelností nemá Cezar nic společného, Anna v sobě měla zvláštní krev již předtím. Co je ale zač?

Cezar byl pověřen Věštci, aby jí chránil, hrozí ji nebezpečí, někdo touží po její smrti a Věštci mají osobní zájem na tom, aby Anna zůstala naživu. Mezí ní a Cezarem je stále velká přitažlivost, jenže osud s ní má velké plány a není jisté, zda láska k upírovi  do nich zapadá.


Moje hodnocení a dojmy
Předchozí díl byl pro mě milým překvapením. Kniha mě bavila, byla zábavná, napínavá a postavy sympatické, proto jsem doufala, že tenhle díl mě též nezklame.

Bohužel musím říct, že hodně klesl. V Odhalené temnotě se podíváme převážně do světa víl a elfů. Když se řekne víla, vybavím si malou, třpytivou postavičku s křídlama. Zde jsou víly chladnokrevné a děsivé. Navíc autorka zde zapojila do děje legendu o Artušovi, což se mi moc nezdálo. Vyloženě mi to rušilo a myslím, že si mohla vymyslet něco jiného, neznámého a originálního.

Nebyly mi moc sympatické ani postavy, Anna a Cezar mi nesedly tolik, jako předchozí a jakmile nesednou postavy, kniha ztrácí. Spolu s prvním dílem je tohle nejslabší díl. Nejsou to čisté tři hvězdičky, spíše tak dvě a půl.

Žádné komentáře:

Okomentovat