Follow Me @Charmedka

26.12.23

Christina Lauren - Na Vánoce o den více

Spisovatel: Christina Lauren
Originální název: In a Holidaze
Počet stran: 344
Rok vydání: 2021
Vydání originálu: 2020
Nakladatelství: Jota
Vazba knihy: Vázaná s přebalem


Kdo z nás by si někdy nepovzdychl: „Ach, kéž bych mohl vrátit čas, udělal bych všechno jinak!“ Vánoční romance od autorek bestsellerových sérií Božský a Vášnivý. Maelyn se zasekne v časové smyčce, a tak se neustále vrací do 21. prosince, kdy se svými rodiči a bratrem dojíždí na chatu, kde ještě s další rodinou a rodinnými přáteli slaví každým rokem Vánoce. Maelyn je zamilovaná do Andrewa, ale zdá se, že on ji stále vnímá jen jako kamarádku z dětství. Když zjistí, že se neustále vrací v čase, pojme to jako možnost, jak si získat Andrewovo srdce – co nezabralo minule, tomu se tentokrát vyhne a zkusí to jinak. Podaří se Maelyn navázat s Andrewem hlubší vztah? A vymaní se někdy z časové smyčky?


Vánoční atmosféra je v plném proudu a tak to chtělo vanoční příběh, u kterého se zachumlám pod deku a budu se ládovat cukrovím. K autorkám jsem si cestu zatím moc nenašla, i když je fakt, že jsem ještě nečetla tu profláklou sérii.

Od vánočních knih nečekám zas tolik, spíše jen miloučký příběh, který pohladí po duši a samozřejmě nějakou tu vánoční atmosféru. To mi bohatě stačí.

Na Vánoce o den více si pohrává s myšlenkou cestování časem. Určitě znáte i film na Hromnice o den více, kdy se hlavní hrdina neustále probouzí do toho samého dne. Něco podobného se stane i Maelyn, která každé Vánoce tráví s rodinnou a rodinnými přáteli na chatě. Letošní návštěva ale skončí trochu nešťastně a Maelyn vysloví přání...

Ocitne se znovu na cestě na chatu. Že by to byla příležitost změnit běh událostí a srovnat si i svůj život?

Tohle cestování časem neberu jako něco špatného a vlastně mi to ani nerušilo ten vánoční příběh, bylo to svým způsobem originální. Na druhou stranu jsem ráda, že se hlavní hrdinka nevracela stále dokola po jednom dni. Dostala nějakou tu šanci a hotovo, dál už to autorky nechaly být, což chválím.

Příběh je hodně zaměřen na lásku a rodinu, avšak ta vánoční atmosféra tomu nechybí. Stavění soch, koulování, teplá chata a další tradice, je to milé. Stejně tak se mi líbí i romantická linka, ve které nechybí i menší erotika, což beru jako další plus. Dobře napsané, vzrušující, ale zároveň ne vtíravé.

Jediné, co bych vytkla...Postavy jsou sympatické, ale působí mnohem mladším dojmem. Podle jejich chování a vyjadřování jsem měla kolikrát spíše dojem, že čtu o pubertální lásce, než o lidech, kterým je nad 26 let.

Ve výsledku ale kniha splnila očekávání. Je to miloučké vánoční čtení, které doporučím.

Žádné komentáře:

Okomentovat