Follow Me @Charmedka

14.07.22

Movie tip: Thor: Láska jako hrom

 

Anotace: Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě.


Do kin právě vstoupil čtvrtý Thor s podtitulem Láska jako hrom. Postavu Thora mám ráda, prostě Chris Hemsworth je fešák, ale přiznávám, že čistě filmy o Thorovi mi přijdou slabší, líbil se mi vlastně jen Ragnarok, první dva díly mě tolik za srdce nechytly.

Upřímně se mi trailer vůbec nelíbil, vůbec nepřipomínal akční superhrdinský film, ale spíše šílenou komedii. Říkala jsem si ale, že tak zlé to určitě nebude, zkrátka cíleně takový trailer, ale film bude přece jen decentnější.

Co se týče obsazení, jsou tu samí staří známí. Valkýra v podání Tessy Thompson, výborná postava kamenného Korga, ten mě hodně baví, na začátku filmu si pár minutek užijete i partičku Strážců Galaxie.

Samozřejmě nechybí Natalie Portman coby Jane Frost, bývalá láska Thora. Právě Jane má ve filmu velkou roli, začne ovládat kladivo a společně s Thorem a ostatními jde zachraňovat svět. Z podtitulu filmu je ale jasné, že půjde i o víc.

Tenhle film je dost jiný, než předchozí marvelovky. Thor je ve stádiu hledání se, nějak neví, co se sebou a chybí mu láska. A láska tu hraje prostě prim, je to hodně zaměřené na emoce a na vztah mezi Jane a Thorem, díky vyprávění vidíme, jak se vztah vyvíjel, jak šel do kopru a proč to vlastně nevyšlo, tohle mě na filmu bavilo hodně.

Aby se přece jen dalo mluvit o akčním filmu a ne jen romantické komedii, nesmí chybět záporák. Mně osobně nepřišel špatný, je to vlastně někdo, kdo přišel o víru a chce zabít všechny bohy, on to svým způsobem ale padouch úplně není. Má skvělý kostým, Christiana Balea byste ztěží našli. Skrývá se ve Stínovém světě, což je zas něco nového a zajímavého, ale...

Je vidět, že se jedná o spíše vedlejší linku, aby film nebyl jen o zničeném Thorovi. Nečekejte hromadu akce, bojové souboje, film jich moc nenabízí.

Jak mi přišel trailer šílený, tak film je stokrát takový. Tohle je jeden velký bizár, všeho je tam až až. Moc barev, moc humoru, moc lásky, moc věcí přitažených za vlasy. Nerada to říkám, ale já každou chvíli valila oči a říkala si, jestli jako vážně. Možná je to krutý, ale zřejmě dostane film titul nejslabší marvelovky.
Hodnocení 2*



Viděli jste Thora?
Co na něj říkáte?

1 komentář:

  1. po shlédnutí filmu jsem si říkala, jestli jako vážně? jestli to má být vtip nebo co to bylo... nejhorší Marvel film :)

    OdpovědětVymazat