Follow Me @Charmedka

25.02.22

Sophie Kinsella - Můj (téměř) dokonalý život

Spisovatelka:
Sophie Kinsella
Originální název: My Not So Perfect Life
Počet stran: 336
Rok vydání: 2017
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: BB art
Vazba knihy: Brožovaná

Katie Brennerová vede na první pohled dokonalý život. Bydlí v Londýně, má skvělou práci a senzační fotky na Instagramu.
Ale popravdě bydlí v podnájmu v malinké místnůstce, do níž se nevejde ani šatník, má špatně placenou administrativní práci s dlouhým dojížděním a život, který předvádí na Instagramu, jejímu tak zcela neodpo
vídá.
Ale jednou se jí přece sny musí splnit!
Jenomže i ten její ne úplně dokonalý život vezme za své, když ji její šéfová Deméter, která má podle Katie všechno, po čem sama touží, vyhodí z práce. Všechny naděje se Katie rozplynou. Musí se vrátit do Somersetu ke svému tátovi, který hodlá založit luxusní kemp.
A právě do něj přijede na dovolenou Deméter s celou svou rodinou a Katie s údivem zjistí, že ani její život není ideální.
A ještě je tu pohledný Alex, který se o Katie velmi zajímá…





Sophie Kinsellu zbožňuji již douhé roky, v poslední době jsem četla převážně novější díly ze série Shopaholic, které mě ale bohužel tolik neuchvátily, o to nadšenější jsem byla z tohoto díla.

Na první pohled to vypadá, že Katie, která si nyní nechává dospěleji říkat Cat, má dokonalý život. Krásný byt v Londýně, snovou práci a její instagram hýří fotkami z těch nejlepších kaváren. Zdání ale klame, do bytu se skoro nevejde, navíc zdaleka není v centru města, ale denně dojíždí, v práci dostala výpověď od své protivné šéfové a fotky? Jen dobře naaranžované, nebo cizí jídlo v restauracích.

Nešťastné Katie proto nezbývá nic jiného, než se vrátit do rodného městečka Somerset, kde se její otec rozhodl otevřít luxusní kemp a Katie mu má pomoci s provozem a propagací. Jaké překvapení, když se zde objeví šéfová Deméter se svou rodinou a i její témeř dokonalý život není vlastně tak dokonalý.

Tuhle knihu jsem si zamilovala od první stránky. Hlavní hrdinka je teda praštěná a příběh a některé scény už lehce přitažené za vlasy, ale zaručuji, že se rozhodně budete bavit. Spousta humoru a trapasů, které může přinést anglický venkov, zároveň nádherná příroda a klid.

Nechybí romantická linka, která je příjemná, nevtíravá. Charaktery postav jsou skvěle vykreslené, každá postava má svoji osobnost, svůj život a svoje problémy. Kniha krásně ukazuje, že ne vše je takové, jak se může zdát a že i člověk, který má peníze, rodinu a vypadá to idylicky, se může trápit.

Pokud máte rády podobné oddechovky, tak knihu rozhodně doporučuji, je skvělá.

Žádné komentáře:

Okomentovat