Follow Me @Charmedka

15.02.22

Paula Hawkins - Do vody

Spisovatel:
Paula Hawkins
Originální název: Into the Water
Počet stran: 448
Rok vydání: 2017
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: Ikar
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou…

Na dně řeky se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt r
ozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství…

Druhý román Pauly Hawkinsové, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když pobořil všechny možné rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen film. Není pochyb – tohle je knižní událost roku!



Beckford je malé městečko s tajemnou historií, která sahá až k čarodejicím, které se topily v Tůni tonoucích, která je součástí místní řeky. Někdy poklidná a šumící, jindy děsivá a ukrývající tajemství.

Do města se vrací Jules Abbotová, aby identifikovala tělo své sestry Nell, které bylo nalezeno na dně řeky. Zároveň se musí postarat o svou problémovou neteř Lenu. Smrt Nell je jedna velká záhada, spáchala sebevraždu, nebo ji někdo pomohl kvůli článku, který psala o řece a tůni? Loni na stejném místě bylo nalezeno tělo mladičké dívky a rozhodně se nejedná o jediné dvě ženy, jejichž život skončil právě zde.

Příběh se rozjížídí hned na začátku, ale bohužel ten rozjezd trvá vlastně až do úplného konce. Kapitoly jsou krátké a každou vypráví jiný obyvatel městečka. Člověk jim sice díky tomu nahlédne do hlavy, ale nemyslete si, že díky sousedům odhalíte motivy. Co postava, to jiný pohled na věc, jiné informace a těch postav je tolik, že ani na konci jsem neměla potuchy, kdo je vlastně kdo.

Navíc všechny ty postavy byly takové nijaké. Každý má své tajemství, zkrátka malé městečko s hromadou skrytých kostlivců, ale charaktery byly tak špatně propracované a vlastně celkově celé to pojetí knihy není vůbec dobré.

Kniha určitě má potenciál, ale vyprávění nemá pořádně hlavu, ani patu a je napsáno tak nezáživně, že Vás vůbec nenutí ani číst dál, abyste věděli, co bude. Vlastně je Vám to naprosto jedno.

Styl psaní mi vůbec nesedl a já jen můžu doufat, že další autorčina kniha bude lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat