Follow Me @Charmedka

21.12.21

Movie tip: Spider-Man: Bez domova

 

Anotace: Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů.

Snad vůbec ten nejočekávanější film letošního roku a zároveň poslední návštěva kina v roce 2021, ani to nelze uzavřít lépe. Na Spider-Mana jsem se hodně těšila, první dva díly byly peckovní a No Way Home vypadalo více než slibně.

Může obsahovat spoilery!
Příběh navazuje na události z předchozího filmu Daleko od domova, kdy Spider-Man zastavil Mysteria. Ten ale ještě před smrtí stihl prozradit Spider-Manovu identitu a celý svět teď ví, kdo se skrývá pod maskou.

Dle traileru jsem čekala asi něco maličko jiného, čekala jsem, že se Spider-Man dostane do paralelních světů, kde se bude snažit zachránit a ono to je naopak tak, že postavy z oněch světů se propadají do našeho světa.

Vůbec nevím, co napsat, abych zbytečně nespoilerovala a něco neprozradila. Právě ty paralelní světy jsou určitě největším lákadlem celého filmu, zároveň ale menším kamenem úrazu. Chvílemi to totiž působí už dost překombinovaně a jelikož film stojí právě na tom propojení, tak jistých logických nedokonalostí se nelze moc vyvarovat.

Pořádný akční příběh to nemá, i když se neustále něco děje. Žádná předehra, hned v první minutě se vše rozjíždí. Spider-Manova totožnost je odhalena, následuje seslání kouzla Doktorem Strangem, které úplně nevyjde, zloduši, kteří vlastně ale ani pořádnými zloduchy nejsou a nakonec záchrana všeho, co Peter zpackal svou nerozvážností.

Největším plusem filmu je obrovská nostalgie, jelikož se do tohoto světa dostávají padouši, kteří kdy se Spider-Manem bojovali v ostatních světech. Doktor Octopus, Green Goblin, Electro či Lizard a nejlepší na tom je, že tyhle postavy hrajou původní herci, kteří se objevili v předchozích filmech.

Ač mám Spider-Man moc ráda a poměrně i chápu to vysoké hodnocení, tak objektivně je to za mě zkrátka slabší, než předchozí díl, méně humoru, méně akce...Stojí to zkrátka na té nostalgii a návratu k předchozím filmům.

Ještě by the way, poprvé jsem v kině zažila aplaus, hučení, potlesk a to snad rovnou u tří, čtyř scén. Jsem fanoušek, také jsem byla nadšená, i když ne zrovna překvapená, avšak tohle u filmu, v kině, nechápu....
Hodnocení 4*

Jak se Vám Spider-Man líbil?
Kterého Spider-Mana máte nejraději?

Žádné komentáře:

Okomentovat