Follow Me @Charmedka

11.12.21

Mandy Baggot - Vánoční polibek v Notting Hillu

Spisovatel:
Mandy Baggot
Originální název: One Christmas Kiss in Notting Hill
Počet stran: 408
Rok vydání: 2018
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Představte si dokonalý vánoční polibek...

Jeho silné paže ji objímají kolem pasu, ona bere jeho tvář do svých dlaní, pomalu se začíná snášet sníh...

Isla Wintersová přesně takové věci nesnáší! Zatímco její sestra se nemůže nabažit – stále víc a víc – pohledu na zamilované páry v ulicích Londýna, Isla má plné ruce
práce, aby zabránila uklouznutí Hannina kolečkového křesla na ledu a aby nepřišla pozdě do své vysněné práce v Breekers International.

Všechno se však změní příjezdem Chase Bryana z newyorské kanceláře. Už se těší, jak se seznámí s Isliným milovaným Notting Hillem, ale jak za nocí přituhuje, nebude ji stát příliš velkou cenu, aby se zahřála?

 


Co by to bylo za advent bez vánočních příběhů. Letos padla volba na Mandy Baggot, od které jsem již četla Vánoce v Paříži a bylo to dokonalé čtení na vánoční období. Jednoduché, milé, trochu klišé, ale přesně to, co od vánočního příběhu očekávám.

Isla pracuje ve světově úspěšné stavební firmě, po pracovní stránce se jí daří, milostný život je ovšem na bodu mrazu, protože se stará o mladší sestru Hannah, která je po autonehodě odkázána na invalidní vozík. Ač je Hannah poměrně samostatná a velmi pozitivní, Isla se jí bojí pustit i samotnou do práce.

Nastává to nejhezčí období v roce, všude světýlka, horká čokoláda, stromečky a zamilované páry. Hannah touží po dokonalém vánočním polibku, Isla je více skeptická a po zjištění, že firma má nového ředitele, který si z ní udělal holku pro všechny, ještě méně přemýšlí nad romantikou.

Chase Bryan pochází z New Yorku, je rozvedený a do Londýna za novou prací přijel se svými dvěma dcerami, ovšem práce a děti, které trpí rozvodem, to nelze moc skloubit dohromady.

Autorce se povedlo vytvořit obrovské množství velmi sympatických postav. Od hlavní Isly až po Hannah či dcerky Chase. Každá ta postava má dokonale propracovaný charakter, svou jedinečnou osobnost. Třeba Hannah je sice na vozíku, nemůže chodit a občas potřebuje s něčím pomoci, ale je to obrovská  bojovnice, věčně pozitivně naladěná a místo toho, aby se litovala, tak si ještě umí ze svého neštěstí udělat legraci.

Kniha je samozřejmě předvídatelná, je naprosto jasné, kam bude příběh směřovat, ale to vůbec nevadí. Z knihy na Vás dýchne zasněžený Notting Hill vonící po horké čokoládě a vánočním muffinu. Isla Chase a děvčata provádí po různých památkách, takže si tu atmosféru užijete dosytosti a právě tohle mě hrozně bavilo.

Pouze konec mi přišel lehce přitažený za vlasy, do té doby to byl pěkný, poměrně i reálný příběh, ovšem už se těším na další autorčinu vánoční knihu.

2 komentáře:

  1. Jé to je něco pro mě... romantika :-D Moc krásné fotky. Hodnocení mě trochu nahlodalo, že teda nevím, zda si přečíst nebo ne... :-D Ale je to přesně můj šálek kávy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že u romantických a ještě k tomu vánočních knih se trocha klišé dá předpokládat. :D

    OdpovědětVymazat