Follow Me @Charmedka

12.09.21

Laurell K. Hamilton - Harlekýn

Spisovatel:
Laurell K. Hamilton
Originální název: The Harlequin
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 15.
Počet stran: 416
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2007
Nakladatelství: Epocha
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Moc saintlouiských upírů stále roste a zvěsti o nových schopnostech vládce Jean-Clauda i jeho lidské služebnice Anity Blakeové se šíří až za oceán.

Zastánce tradičního řádu však stejně tak znepokojují poměry ve zdejší Církvi věčného života, která porušuje tisíciletá pravidla a snad i ohrožuje bezpečné soužití upírů a
lidí.

Když se ve městě objeví záhadní Harlekýnové, legendární a přísně utajovaní upíří strážci pořádku, nikdo netuší, proti komu se mocní z Evropy rozhodli zasáhnout.

Pro Anitu, zmítanou věčnými proměnami nevyzpytatelné sexuální magie i politickými spory mezi jednotlivými skupinami kožoměnců, je to jen další komplikace, kterou teď opravdu nemá zapotřebí…




Sérii Anita Blake jsem naprosto milovala, za mě vůbec to nejlepší urban fantasy a hltala jsem jeden díl za druhým. Bohužel z kvalitního čtiva plného nadpřirozených bytostí a detektivní zápletky, se stalo doslova pouhé porno, kdy poslední díly jsou stále dokola jen o sexu.

Bohužel se do každého dalšího dílu pouštím s velkým sebezapřením a nechutí, což mě strašně mrzí, ale Anita prostě už není ta stará dobrá lovkyně upírů, ale žena závislá na své ardeur a krmení.

Patnáctý díl s názvem Harlekýn má ovšem skvělé hodnocení a zaujala mě dost i anotace, takže jsem se hecla a pustila se do čtení. Na Harlekýny jsem byla vážně dost zvědavá.

Moc vládce města Jean-Clauda a Anity stále roste, začínají se stávat legendou, o které se šíří zvěsti až za oceánem. To neunikne těm nejvyšším, Harlekýnům, kteří fungují jako takoví strážci pořádku a jde z nich tak velký strach, že se jejich jméno ani nevyslovuje.

Zápletkou a akcí se to v žádném případě nevyrovná prvním dílům, přesto se jedná o ten lepší díl. Navíc oproti ostatním je i tenčí a zřejmě u autorky platí, že méně je více, není prostor pro zbytečné postelové hrátky a to je ku prospěchu.

Té erotiky je zde opravdu poskromnu, což cením a uznávám, že mě díl i více bavil. Přesto jsem maličko zklamaná. Čekala jsem mnohem větší napětí, více akce a vlastně více těch Harlekýnů, upřímně mi přišlo, že prostoru měli málo a jejich příběh a úkol by mohl být více propracovaný.

2 komentáře: