Follow Me @Charmedka

04.03.21

Anna Todd - Před námi

Spisovatel:
Anna Todd 
Originální název: Before
Série: After
Díl: 5.
Počet stran: 304
Rok vydání: 2020
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná
Pátá vlna emocionální exploze! Přečtěte si, jaký byl Hardin, než potkal Tessu, i co se s ním stalo po After. Dramatická love story Tessy a Hardina k sobě jako magnet přitahovala všechny okolo. Tyto vedlejší postavy, které doposud jen přihlížely, dostávají konečně šanci vyjádřit se k událostem série After. Spolu s nimi dostane slovo i samotný hlavní hrdina - Hardin Scott. Jeho verze prvního setkání s Tessou změní všechno, co jste si o něm dosud mysleli!




Když jsem se do After pouštěla, tak jsem moc velká očekávání neměla, teda měla, ale svým způsobem. Série je výborně hodnocená, ale přece jen věkově už nejsem cílovka, takže jsem se bála. Cílovka opravdu nejsem a Hardin je i po přečtení čtyř dílů pro mě naprostý ho*ado, typ, který mě nepřitahoval ani když mi bylo náct.

Přesto jsem se od prvních stran do knih zamilovala a každý díl zhltla pomalu na jeden zátah. Když vyšel díl pátý, Před námi, tak jsem byla nadšená, netrvalo dlouho a vrhla jsem se na něj.

Bohužel ale musím říct, že to je naprosto zbytečný díl. Za mě jedna velká nuda, do které jsem se musela poměrně dost nutit a čekala na konec.

Knihy z pohledu chlapa mi přijdou super, mám je ráda, ten pohled většinou bývá zábavnější. Jenže tohle je čistý přepis toho, co stalo v prvním dílu, úplně to samé. Jasný, je to ten samý příběh z jeho pohledu, tak je pochopitelné, že se jedná o to samé, ale jde to přece i jinak pojmout.

Čekala jsem situace a scény, které v prvním dílu nebyly, protože je nezažila Tessa, něco zas trošku nového, co překvapí. Tohle ale bylo doslova převyprávění z Hardinova pohledu, nuda.

Čte se to dobře, o tom žádná, příběh je to pěkný a sérii miluji, ale kniha je to prostě zbytečná.

4 komentáře:

  1. Evidentně ne vždy je převyprávění z pohledu druhé postavy dobrá volba... :/

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som túto sériu nepochopila :D Javí sa mi ako duplicita 50 shades a takým knihám sa vyhýbam už. Ale tuším má byť seriál či film? Tak ak ma trailer zaujme, tak som ochotná tomu dať šancu. Ale asi skôr to tak nebude.

    OdpovědětVymazat