Follow Me @Charmedka

09.01.21

Victoria Schwab - Město duchů | RC review

Spisovatel:
Victoria Schwab
Originální název: City of Ghosts
Série:
Cassidy Blake
Díl:
1.
Počet stran:
296
Rok vydání: 2020
Vydání originálu: 2018
Nakladatelství: #booklab
Vazba knihy: Brožovaná

Od toho dne, co se Cassidy málem utopila (no, ona se vlastně utopila, ale nerada na to vzpomíná), dokáže odtáhnout Závoj, který odděluje živé od mrtvých... a vstoupit do světa duchů. Dokonce její nejlepší kamarád Jacob je duch. Už tak je její situace dost na pováženou. A to se ještě zhorší.

Když se její rodiče pustí do natáčen
í televizního pořadu o nejstrašidelnějších místech na světě, zamíří všichni i s Jacobem do skotského Edinburghu, kde se místní hřbitovy, hrady a tajné uličky jen hemží neklidnými duchy. A tehdy Cassidy potká Laru, dívku, která má stejný dar jako ona, a zjistí, že se toho má o Závoji – a sama o sobě – ještě hodně co učit. A bude se muset učit rychle, protože Město duchů je daleko nebezpečnější, než by myslela.

První díl úspěšné série Cassidy Blakeové od mistryně strašidelných příběhů Victorie Schwabová nyní poprvé v českém překladu.
 


Když jsem na knihu narazila, ihned mě upoutala a překvapivě ne obálkou. Ta se mi upřímně tolik nelíbí, ale název mě nenechal chladnou, téma duchů já miluji a i když mi bylo hned jasné, že kniha bude určená mladší věkové kategorii, tak po přečtení recenzí a hodnocení jsem neodolala.

To, že je primárně pro mladší čtenáře, je jasné už jen z písma, které je hodně roztáhlé a knihu o téměř tři sta stránkách zvládnete přečíst během jednoho dne či večera.

Na Cassidy není zvláštní pouze to, že její rodiče jsou duchologové a píší úspěšné knihy o nadpřirozenu, mnohem podivnější je, že sama Cassidy má určité schopnosti. Když se loni málem utopila, zachránil ji Jacob, její nynější nejlepší kamarád, duch.

Díky tomu, že málem zemřela, dokáže nyní Cassie odhrnout Závoj a dostat se do světa mrtvých. Rodiče Cassie mají momentálně domluvený nový projekt, vlastní pořad o nejstrašidelnějších místech a první díl má být natáčen ve Skotsku, kam celá rodina společně s Jacobem odjíždí. Tady Cassie pozná Laru, dívku, která má stejné schopnosti a která ví, jak s nimi naložit.

Pochvalu za to, že hned na prvních stránkách je čtenář vtažen do příběhu a mezi nemrtvé. Žádné zdlouhavé čekání, až se objeví první duch, duchové jsou v knize od začátku do konce, což je super.

Příběh se postupně rozjíždí a nabízí spoustu otázek, na které budete chtít znát co nejdříve odpověď. Skotsko, konkrétně Edinburgh, má skvělou atmosféru. Popisy sklepení, hřbitovy, místní legendy a samozřejmě Harry Potter.

Já jsem úplně nadšená a je mi úplně jedno, že kniha věkově není vůbec pro mě. Doporučuji nejen pro starší, ale tedy samozřejmě pro mladší čtenáře. Moc se mi líbí a dávám velké plus za to, že kniha je poutavá, čtivá a zajímavá i bez hromady násilí, krve, vulgarit a erotiky. Nic z toho v ní nenajdete a přesto to skvěle funguje.

Autorka píše velmi čtivě, psát zkrátka umí a já se nemůžu dočkat pokračování a rozhodně mrknu i po dalších jejích knihách.


Moc děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.  
Knihu si můžete zakoupit zde.

4 komentáře:

  1. To zní moc dobře. :) Knihu si píšu na seznam.

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu jsem zaregistrovala, ale nijak podrobně jsem ji nezkoumala, což teď vidím jako chybu. :) Uričtě se po ní podívám, děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat