Follow Me @Charmedka

12.01.21

Filmy a seriály roku 2020

Poslední shrnutí loňského roku. Protože se tu filmy a seriály běžně objevují, tak shrnu i je, třeba načerpáte inspiraci.

Tím, že jsem byla hodně času doma, tak jsem toho viděla spoustu. Miluji rána, kdy si můžu dát v klidu kafe a pustit si k tomu film. Navíc tím, že jsem nemusela ráno vstávat, tak jsem zvládala i večer filmy. V kině jsem tedy byla jen jednou a to na Harley Quinnn, která nebyla špatná, ale na zadek jsem si také nesedla. Hodně jsem koukala na starší kousky a doplňovala mezery. Ze starších filmů se mi hodně líbil Dobrý ročník, Dánská dívka a Ranhojič.

Z animáků doporučuji Frčíme, to je hodně originální a vtipná pohádka a naprosto dokonalý je Klaus, který vypráví příběh Santy ještě před tím, než se stal právě Santou. Je to tedy určeno spíše pro starší děti, ale maximálně se to povedlo.

Dost jsem si oblíbila dramata, hlavně rodinná, takže slza pomalu ukápla u Zázraky z nebe a Velký dar. Pokud máte rádi horory/thrillery, tak zajímavý námět měl Neviditelný a překvapivě byla skvělá Krvavá nevěsta, to byl povedený bizár :D. Z romantiky doporučuji Dokážeš udržet tajemství? a pak vánoční Last Christmas a Sváteční rande. Rampage se asi nebude líbit všem, ale já tyhle typy filmů mám ráda. Co se ještě týče Vánoc, tak Pan Jangle je kouzelný rodinný film. Mile překvapila Enola Holmes, která má sice jednoduchý příběh, ale moc líbivý.


Ukážeme si i nějaké ty propadáky a že jich nebylo málo, nebo spíše bylo dost zklamání. Co bylo totální peklo, tak The Perfect Kiss, což je kanadský film, ve kterém hraje Lucie Vondráčková, já ji mám ráda, ale tenhle film je..nelze slušně nazvat. Z českých bohužel musím zkritizovat i pohádku Když draka bolí hlava, česko-slovenský jazyk beru, ale proč například Gott mluví slovensky? Nechytl mě bohužel ani Šťastný nový rok, i když ten je spíše zklamáním, než propadákem.

Nuda bylo sci-fi Příchozí, ale je fakt, že já na sci-fi prostě nejsem a nedocením. Hovadina byla Valhalla z roku 2019, přitom trailer se mi celkem líbil, ale efekty a všechno jako kdyby se jednalo o mnohem starší film. Nuda byly komedie Znovu ve hře a Vánoční výsadek. Noční můry z temnot jsou něco jako Scary Movie a to nejlepší bylo v traileru, jinak trapárna. Nepovedla se ani nová Nenávist, zbytečně krvavá a několik příběhů, které spolu nijak neladily, přitom ta starší verze je pro mě ten vůbec nejstrašidelnější horor.

Z nových filmů mě obrovsky zklamal Scoob!, tak zkažené moje děství. After, zklamání roku, miluji knihy, ale film je nudný, nijaký a Hardin vůbec neodpovídá moji představě z knihy. Z klasik tu mám bohužel Horečku sobotní noci, kdy místo tance a zpěvu jde primárně o sex a vulgarismy.


Seriály, miluji seriály již od dětství a koukám na ně ve velkém. Loňský rok byl tedy hooodně bohatý. Spoustu toho jsem dokoukala. Za konec jsem strašně ráda u The Magicians, tam mě bavila pouze postava Margot, jinak to bylo plné sexu a vulgarit. Nechytl mě ani německý seriál Dark o cestování v čase, byla jsem neustále zmatená a celé to bylo šíleně plitké a bez emocí. Katy Keene má krásné prostředí a písničky, ale jinak jedna velká nuda a díky bohu za jednu sérii. Pád mě také nechytl, i když obsazení má na jedničku a Gillian Anderson to sluší více než před lety. Z komisků konečně skončil Arrow, který mi přišel stále dokonal o tom samém a poslední série mě nebavily moc ani u Agentů Shield. Výborný seriál o šikaně je 13 Reasons Why, i když ta poslední série byla totálně zbytečná. Poslední série mě nebavila ani u The 100, ale obecně mi seriál bude hodně chybět, stejně tak mi bude chybět iZombie. Zkoukla jsem dva sitcomy, sitcomy mám strašně ráda a u obou jsem se bavila, jedná se o 2 socky, ty jsou vážně perfektní a Mladí a hladoví, takový průměr. Ze starších seriálů jsem sjela Dr. House, což je klasika, sice mám za to, že měl skončit o dvě série dříve, ale jinak má svoje kouzlo. Siréna mě naprosto pohltila, i když je to dost jednoduché, bohužel byla nečekaně ukončena.

 
A teď rozkoukané...Co není úplně dle mého gusta, tak Vychováni vlky a Westworld, za mě spíše chlapské záležitosti. I See je více brutální a stojí za to jen Jason Momoa. Z komiksů sleduji Legendy zítřka, ke kterým jsem si musela najít cestu a nakonec se mi hodně líbí. Velký potenciál vidím i v Titánech, naopak Batwoman je jedna velká nuda, přijde mi, že ženské hrdiny nezvládají utáhnout celý seriál, u Batwoman se mi líbí pouze ta spojitost s Alenkou. Co je pecka, tak thriller You, to je vážně psycho a drama Černé zrcadlo, hodně zajímavý seriál, kdy každý díl je o něčem jiném. U Carnival Row se teprve musím rozhodnout, zatím se mi líbí obsazení a kostýmy, vyloženě nadšená ovšem nejsem. Z čeho jsem ale nadšená, tak z Manifestu, ten mě pohltil od prvního dílu. Pokud chcete ovšem něco zábavnějšího, tak Sexuální výchovu doporučuji. Peklo je za mě Sabrinina děsivá dobrodružství, je to brutální, krvavé, temné a ted jsem tedy zkoukla poslední sérii, která mě bavila nejvíce, asi ta vidina konce. Co miluji, tak Chirurgy, začala jsem koukat od začátku a líbí se mi, že jsou hodně zaměřeny na osobní život hrdinů, kolikrát už jsem brečela. Jako poslední tip je Malý Sheldon, což je Sheldon Cooper v dětství a ten humor naprosto zbožňuji.


Jaký byl Váš filmový a seriálový rok?
Co Vás zklamalo a naopak hodně bailo?

4 komentáře:

  1. Skvělé shrnutí. :) Díky tvým článkům jsem narazila na spoustu skvělých filmů, takže je ideální chvíle poděkovat ti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak to mě moc těší, to jsem vážně ráda <3

      Vymazat
  2. Moc pěkné shrnutí. :) S filmy jsem byla dost jako na horské dráze. Jednou jsem se trefila, jindy vůbec. Ale na seriály si nemohu stěžovat, zatím se mi všechny líbí. :)

    OdpovědětVymazat