Follow Me @Charmedka

28.12.20

Katie Price - Vánoční dárek

Spisovatel:
Katie Price
Originální název: Santa Baby
Počet stran:
280
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: BB art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Tiffany Taylorové je dvaadvacet, pracuje jako servírka v pizzerii a sní o práci stylistky. Ani v milostném životě nezažívá nic převratného. S bývalým přítelem Billym se sice definitivně rozešla, jenže někdy se cítí tak sama, že je vděčná, když si spolu občas vyjdou… A pak dostane dopis, který jí úplně změní život. Od své matky, která se Tiffany kdysi vzdala, se dozvídá, že má nevlastní sestru – slavnou fotomodelku Angel Summerovou!

Když se obě ženy setkají, jsou překvapené, kolik toho mají společného. Angel nabídne Tiffany, aby s ní v oblíbeném televizním pořadu pracovala jako stylistka a pomáhala ženám měnit jejich vzhled. Pro Tiffany se práce před kamerou stává druhou přirozeností. A pak se na oslavě Angeliných narozenin seznamuje s brazilským závodníkem formule 1 Raulem, kterého jí závidí snad všechny ženy v Londýně.

Přesto se Tiffany trápí – nemůže dostat z hlavy šéfa Angeliny ochranky Seana.Proč jí vlastně na tomto nepřístupném, ale nesmírně přitažlivém muži tak záleží? Sean ovšem musí řešit daleko závažnější věci, než jsou jen jeho city – Angel a její rodině vyhrožují únosem!

Blíží se Vánoce a Tiffany moc dobře ví, jaký dárek by ji potěšil nejvíc. Na Vánoce se všichni sejdou v Angelině domě, ale dům přepadnou lupiči a Tiffany skutečně unesou.
 


Od Katie Price jsem kdysi pár knížek četla, hlavně tedy sérii Angel Summerová. Knihy jsou to oddechové, hodně jednoduché a ač mám podobné romány pro ženy ráda, tak Katie Price mě tolik nechytla. Angel Summer je modelka a tohle prostředí mi v knihách nesedlo.

Nedávno jsem dokonce její knihy poslala dále a ani nepřečtené, které mi chyběly, jsem nesháněla. Vánoční dárek jsem adoptovala od kamarádky s tím, že na Vánoce přečtu a též pošlu o dům dál.

Tiffany je lehce nad dvacet let a pracuje jako servírka. Práce je to nevděčná a Tiffany nebaví, touží stát se stylistkou. Milostný život také docela vázne, s přítelem se rozešli a občasná schůzka není to pravé ořechové.

Život se Tiffany obrátí v den, kdy její matka, alkoholička, pošle Tiff dopis, že má sestru, slavnou modelku Angel Summerovou. Tiffany neváhá a sestru kontaktuje. Překvapivě si okamžitě sednou a zjišťují, že mají mnoho společného.

Tiffany začne s Angel účinkovat v její show jako stylistka, seznamuje se s bohatými a slavnými lidmi a život se jí mění od základů.

Kniha sice nepatří do série, ale jak je už z anotace jasné, má se sérií společnou právě Angel, přesto není určitě potřeba mít sérii načtenou, abyste se mohli pustit do této knihy, dá se v pohodě číst samostatně.

Není to úplně špatný, samozřejmě se jedná o jednoduchou četbu, nic inteligentního nečekejte. Velkým plusem jsou velmi sympatické postavy, od skromné Tiffany až po láskyplnou Angel a jejího manžela či sexy bodyguarda Seana.

Naopak zklamání jsou Vánoce. Obálka a název knihy jsou dost zavádějící, o Vánoce v podstatě vůbec nejde a zmínka je o nich v podstatě jen na konci knihy a opět ne nějak důležitě. Vánoční atmosféru z knihy nenačerpáte.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWd2YC3lbMel9Ef8HYPzcswmGMvKkx6uBZvRtlDElM6x-8A5b_5K0LkeThF5JmE6uguK47whzpUPcytMuQK4HU9sW5resHUx-aQPMosCFemtyIWd-PirP6_3RyJQ9D720LCucRok9MZ9w/s200/Nepojmenovan%25C3%25BD+10.jpg

2 komentáře:

  1. Vážně nejde o Vánoce? To bych tedy nečekala. Podle obálky i názvu to vypadá na čistý vánoční příběh...

    OdpovědětVymazat