Follow Me @Charmedka

11.10.20

Taylor Jenkins Reid - Možná v jiném životě

Spisovatel: Taylor Jenkins Reid
Originální název: Maybe In Another Life
Počet stran: 256
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, jak naložit se životem. Poté co se přestěhuje zpátky do Los Angeles, zavede ji její nejlepší kamarádka Gabby do baru, kde potká svou dávnou lásku Ethana. Krátce po půlnoci se Hannah ocitá před zásadní volbou – buď odejde domů s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem.

Co se stan
e, když odjede s Gabby?

Co se stane, když odjede s Ethanem?

Od této chvíle se kniha štěpí na dva vzájemně se prolínající příběhy, v nichž má její volba obrovské důsledky pro ni i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc určuje náš život náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená o tom, že ji našla.


Na knihy této autorky jsem se strašně těšila, protože mají výborné hodnocení a jsou hodně chválené, hlavně kamarádka je z nich nadšená, takže když jsem na knížky natrefila, hned jsem brala dvě a těšila se, až se do nich pustím.
 
Moc se mi líbí i obálky, které jsou krásné, líbivé a od autorky jsem čekala něco ve stylu Sophie Kinselly a Lindsey Kelk, zkrátka příjemnou oddechovku, u které se zasměju, pobrečím si a ač se bude jednat o jednoduchý román pro ženy, nebude to nic hloupého.
 
A přesně tohle jsem dostala. Hannah táhne na třicet a pořád neví, co si počít se svým životem. Po rozchodu se přestěhuje zpátky do rodného města ke kamarádce Gabby, která ji vezme na party, kde potká svoji dávnou lásku Ethana. A co teď? Odejít s Ethanem, nebo se rozloučit a pokračovat večer každý sám?
 
A právě teď se kniha dělí na dva příběhy. Jeden, kdy Hannah s Ethanem odejde a druhý, kdy se rozhodne nechat minulost minulostí a odejde s Gabby. Jenže při druhé možnosti má autonehodu a skončí s vážným zraněním v nemocnici.
 
Tohle rozdělení knihy je super. Otázky typu, co by se stalo, kdyby...Určitě si tyhle otázky pokládá každý z nás, kor pokud se v životě zrovna nedaří, tak si říkáte, co by se stalo, kdyby jste se zachovali jinak, kdyby...
 
Knížka je nádherná,  je to opravdu milá oddechovka, kterou přelouskáte během dvou dnů a která ve Vás vyvolá spoustu emocí, od štěstí, radosti až po smutek. 
 
Neskutečně se mi líbí, že autorka použila právě to co kdyby a vlastně i myšlenku, že co se má stát, to se také stane a osudu neuniknete.
 

4 komentáře:

  1. Pěkná recenze. :) Tahle kniha mě láká už opravdu dlouho. Jeden čas jsem si ji při každé návštěvě LK prohlížela... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, to zní opravdu dobře. :) Od The Seven Husbands of Evelyn Hugo mě tato autorka velice zaujala a chtěla bych od ní zkusit další knihy. :)

    OdpovědětVymazat