Follow Me @Charmedka

29.10.20

Aubrey Clark - Rozkol

Spisovatel:
Aubrey Clark
Originální název:
The Divine
Série:
Tajný kruh
Díl:
4.
Počet stran:
256
Rok vydání:
2012
Vydání originálu:
2012
Nakladatelství:
CooBoo
Vazba knihy:
Brožovaná

 

Poprvé od té doby, co se Cassie Blakeová přistěhovala do New Salemu, se cítí normálně. Chodí s Adamem, svou spřízněnou duší, a má ve městě kamarády. Ale tajný klan čarodějek, do kterého patří, a moc, kterou díky němu nabyla, jí však normální život nedopřejí. Když Tajný kruh stihne tragédie, Cassie si uvědomí, že být výjimečná může být i prokletí.
Na Tajný kruh útočí neznámý nepřítel - a příští obětí může být kdokoli. Všichni se snaží ochránit hlavně sami sebe, vytvářejí se spojenectví a nikdo neví, komu lze věřit. Bude Cassie schopná zachránit sebe i Tajný kruh…? Nebo ho její rozhodnutí navždy zničí?
 


Tajný kruh je původně trilogie a třetím dílem se příběh hezky uzavřel a opravdu by to tím mohlo skončit. Avšak za nějakých deset let od vydání vyšly další tři díly, pokračování, které navazuje na první tři knihy, ale zároveň přináší nové hrozby.

 

Původně jsem si říkala, zda to nebude úplná tragédie, kor když knihu napsala Aubrey Clark, nikoliv L. J. Smith, avšak pod těmito dvěma jmény se skrývá jedna a tatáž osoba, Aubrey Clark je pouze pseudonym.

 

Utekl přibližně rok od posledních událostí. Černý John byl přemožen, Cassie chodí s Adamem a přetrává i přátelství s ostatními členy kruhu, s Dianou nevýmaje.

 

Jenže schopnosti přináší i zodpovědnost a jistotu, že normální život žít nikdy nebudete a tak kruh ohrožují opět Lovci čarodějnic a aby je nenašli, nikdo nesmí používat magii. Všichni se musí mít na pozoru a tak když se Cassie seznámí s novou studentkou, kruhu se to moc nelíbí a je podezíravý, avšak Cassie cítí určité spojení a Scarlett věří.

 

Cassie se do rukou dostala otcova knihu stínů, kniha Černého Johna, která by mohla v boji proti nepřátelům pomoci. Kniha je ale plná černé magie a není jisté, zda Cassie právě temnota nepohltí a nestáhne na svou stranu.

 

Hlavní postava Cassie mi neuvěřitelně pila krev a mám pocit, že je stále naivnější a naivnější a nepřemýšlí nad důsledky. Ona asi nikdy moji oblíbenou postavou nebude. Za to temná Faye mě baví hodně, i když patří spíše na temnější stranu, tak má šmrnc a jedná se rozhodně o zajímavou postavu.

 

Jak jsem se původně bála, aby to vůbec stálo za to, tak ve výsledku bych čtvrtý díl hodnotila asi nejlépe. Furt se jedná o jednoduchou četbu pro mladší čtenáře, nic složitého, ale příběhově mi přišla kniha propracovanější a příběh zajímavější, takže myslím, že je určitě i dál se na co těšit.

2 komentáře:

  1. Také mi přijde zvláštní, že po letech série pokračuje, navíc od jiné autorky... Je fajn, že se nejedná o žádnou katastrofu, ale zvláštní to opravdu je. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale autorka je ve výsledku stejná, je to pouze pseudonym.

      Vymazat