Follow Me @Charmedka

21.09.20

L. J. Smith - Zasvěcení

Spisovatel: L. J. Smith
Originální název:
The Initiation
Série:
Tajný kruh
Díl:
1.
Počet stran:
232
Rok vydání:
2011
Vydání originálu:
1992
Nakladatelství:
CooBoo
Vazba knihy:
Brožovaná

Cassie je donucena se přestěhovat ze slunné Kalifornie do ponuré Nové Anglie a stále touží po svém starém životě. A to přesto, že cítí zvláštní spřízněnost s hrozivou skupinkou teenagerů, kteří terorizují její školu. Po zasvěcení do klanu čarodějek, které už po staletí ovládají New Salem, se stává součástí Tajného kruhu, opojného a smrtelně nebezpečného zároveň.
 



L. J. Smith společně se Stephenie Meyer za mě patří mezi autorky, díky kterým se stali tolik populární upíři. Upíří deníky nejsou teda žádná sláva, ale statečně jsem přelouskala všechny díly, stejně tak Stefanovy deníky, Říši temnot, mám rozečtenou Zakázanou hru a celé roky jsem měla rozečtený i Tajný kruh.

 

Tajný kruh jsem začala číst asi hned po vydání, ale dostala jsem se pouze k prvním dvěma dílům a pak se sekla, protože mi furt nějaký díl chyběl, měla jsem sérii tak různě napřeskáčku. K narozeninám jsem ale dostala všechny zbývající a konečně sérii po letech přečetla, dokonce během týdne.

 

Zasvěcení jsem tedy četla již před roky, ale jsem ráda, že jsem si první díl opět zopakovala, protože jsem si pamatovala jen základ, který znám i ze seriálu, ale jinak jako bych knihu četla poprvé.

 

Cassie je šestnáctiletá dívka, která je nucená opustit Kalifornii, kamarády a střední školu a odstěhovat se společně s matkou k babičce, která bydlí na malém ostrově v Anglii.  

 

Je to veliká změna, kterou Cassie těžce snáší, ale ihned cítí zvláštní spojení s partou stejně starých teenagerů, kteří ovládají svým způsobem školu a všichni vůči nim mají velký respekt. 

 

Cassie mezi ně nezapadá, dokud si ji nevezme pod křídla krásná Diana, vůdkyně, která ji zasvětí do tajemství a jejího původu.

 

Kniha není špatná, navíc tím, že je poměrně tenká, má jen kolem dvěstě stran a větší font, tak ji přelouskáte během dne, max dvou.

 

Je ale potřeba počítat s tím, že se jedná o knihu pro mládež. Ten děj je hodně jednoduchý, žádná pořádná zápletka ani složité dialogy. Za mě pro cca jedenáctileté slečny ideální čtení bez zbytečného násilí či erotiky.

 

Co beru jako mínus, tak poměrně dost chyb a překlepů v knize.

4 komentáře:

  1. Od autorky jsem zkusila Upíří deníky, zvládla jsem jen první díl a na zbytek jsem se vykašlala, jeliko mě to vůbec nebavilo. A když jsem měla možnost přečíst tuto sérii, tak jsem se jí radši vyhnula, jelikož jsem měla tušení, že se mi nebude líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapivě ty poslední díly jsou nejlepší, první jsou fantasmagorie...Skvělá série je ale Zakázaná hra, takové Jumanji :)

      Vymazat
  2. Svého času jsem koukala na sériál Tajný kruh a mrzelo mě, když byl ukončen. :) O knihách jsem uvažovla, ale pak z toho nějak sešlo. Uvidím, jak budeš hodnotit další díly, možná se k sérii po letech vrátím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je na ní super, že ji přečteš hned, takže to není tolik zbytečného času.

      Vymazat