Follow Me @Charmedka

11.08.20

Tess M. Puffrová - Zatracená láska | RC review

Spisovatel: Tess M. Puffrová 
Počet stran:
392

Rok vydání:
2020

Nakladatelst
ví: Pointa
Vazba knihy:
Brožovaná

 

Devatenáctiletá Anna Laneová má přísné rodiče, a tak na rozdíl od svých vrstevnic nemůže chodit na večírky ani randit s kluky. I přesto hledá kličky, jak domácí pravidla obcházet a zároveň dál zůstat hodnou dcerou. Jednoho dne se stane svědkyní přepadení. Nepříjemná událost ji svede dohromady s Maddoxem, o dva roky starším klukem, který se rozhodne, že Annu získá. Podaří se mu to?




Znáte web Pointa? Díky Pointě se sny můžou stát skutečností. Do Pointy posílají rukopisy začínající spisovatelé, kteří touží po vydání vlastní knihy. Součástí můžou být všichni z Vás, protože na danou knížku se vybírají peníze a pokud se vybere určitá částka, kniha vyjde.

Před nějakou dobou jsem pomáhala propagovat na instagramu knihu Zatracená láska od Tess, jejímž snem bylo vydat svoji knihu. A povedlo a já z toho měla obrovskou radost, kniha nedávno spatřila světlo světa a sama autorka mi knížku poslala.

Anně je devatenáct let, studuje a na slovo poslouchá své přísné rodiče. Ač je dospělá, má brzkou večerku, na mejdany může zapomenout, žije zdravým životním stylem, nikdy neochutnala maso a kluci jsou úplné tabu.

Maddox je pravým opakem Anny. Je to typický frajírek, po kterém holky šílí, obráží jeden večírek za druhým a holky střídá jako ponožky. Úplnou náhodou na sebe s Annou natrefí jednoho večera a dá se říct, že je to láska na první pohled, i když si ani jeden nechce zprvu sympatie připustit.

Na rovinu říkám, že příběh není ani v nejmenším ničím originální. Slušná šprtka se zamiluje do největšího děvkaře ve škole a vznikne láska.

Také na rovinu řeknu, že české autory nevyhledávám, ale musím uznat, že Tess opravdu psát umí a moc dobře a věřím, že to někam může dotáhnout. Věřím a přeji, aby vyšly další báječné knihy, které si získají čtenářovo srdce.

Je to pěkný romantický příběh pro mladší čtenáře, nebo mladší, je to zkrátka young adult a jako oddechovka je kniha moc fajn. Svým způsobem mi kniha připomínala sérii After, takže doporučuji právě fanouškům podobných knih.

Příběh je psán ze dvou pohledů, což je vždy hrozně fajn, mrknout do hlavy i mužskému hrdinovi. Tady to ovšem bylo trošku na škodu, nebo spíše to zpracování. Všechny ty situace se totiž opakovaly a čtenář vlastně četl do samé dvakrát, jen tedy z jiného pohledu, ale bylo to tak podobné, že pohled Maddoxe jsem občas chtěla přeskakovat. Tohle bych pro příště pojala trochu jinak.

Co se mi ale líbilo, tak Maddox, jak tyhle frajírky nemám ráda, tak Maddox si vlastně hned připouštěl, že se mu Anna líbí a neměl problém s tím, aby to řekl nahlas. I Anna byla sympatická, chytrá a ve výsledku sebou nenechala manipulovat.

Ve výsledku se mi kniha líbila, mám výtku pouze k těm dvěma stejným pohledům, ale jinak jsem knihu slupla jak malinu.

 
Moc děkuji Tess M. Puffrové za poskytnutí knížky k recenzi. 

6 komentářů:

  1. Zní to moc dobře. :) Není na škodu si přečíst něco, co není originální, ale je známé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, není potřeba vždy originální příběh :)

      Vymazat
  2. Myslím, že v tomhle žánru zas tak moc originální, být ani nejde... :) kniha nevypadá vůbec špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není špatná a pokud čteš české autory, tak určitě zkus :)

      Vymazat
  3. Pěkná recenze :) Přijde mi, že čeští autoři jsou vždy takové překvapení. Buď příjemné nebo nepříjemné :) Ale ráda je zkouším, tak zkusím i tuhle knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je čteš, tak Zatracenu lásku doporučuji, ať se líbí :)

      Vymazat