Follow Me @Charmedka

01.08.20

Knižní hitparáda - Červenec 2020

Krásný den!
Půlka léta za námi a máme tu srpen. Tenhle týden konečně aspoň začalo počasí přát a léto připomínat. Pěkně mi to vyšlo i na dovču, takže jsem si teploty fakt užila, opalovala se, cákala se v bazénu, prostě ideál.

Co se týče čtení, tak mi přišlo, že jsem s každou knihou trávila strašně moc času, ale ve výsledku se mi dařilo držet tempo a jsem na šesti přečtených knihách. V srpnu mě čeká také nějaké volno, takže očekávám přibližně stejný počet, ne-li lepší.
 
Nejlepší kniha  
Jestli odejdeš... (Adele Parks) 
Proč: Tohle byla taková krása, po dluhé době kniha, která si zasloužila plný počet hvězdiček. Nemusím válečné téma, ale tahle kniha mě skvěle propracované charaktery postav, byla poutavá, dojemná a svým způsobem i neuvěřitelně milá.
Nejhorší kniha
Proč: Měla jsem kliku na samé fajn kousky a prostě sem nejsem schopná žádnou knihu dát, bavily mě všechny. Některé více, jiné o chlup méně, ale furt tak nějak na stejné úrovni.
Největší překvapení
Skleněný oceán (Beatriz Williams)
Proč: Další válečná kniha, která mě nalákala svou reklamou a nádhernou bálkou, až jsem neodolala a bylo to moc pěkné. Kniha má dvě časové linky, více mě bavila tedy ta válečná, ale vše bylo hezky propletené a nečekané.
Největší zklamání
Proč: Jak jsem psala, četla jsem samé pěkné kousky a já jen doufám, že v srpnu budu mít stejně šťastnou ruku.
Nejvtipnější kniha
Třetí hrob přímo před nosem (Darynda Jones)
Proč: Mrzí mě, že už mám před sebou pouze poslední díl, který u nás vyšel. Tahle série je skvělá, zábavná, čtivá a hlavní hrdinka prostě nemá chybu. Srší jednou hláškou za druhou, je sarkastická a furt nad věcí.
Nejnapínavější kniha
Je to na tobě (S. K. Wright)
Proč: Young adult thriller byl hodně zajímavý, čtivý a za mě moc povedená kniha v tomto žánru. Je tedy z prostředí školy, takže opradu YA, ale zas se mi líbilo, že nebyl zbytečně krvavý, erotický, zkrátka od všeho tak akorát.
Nejromantičtější kniha
Jestli odejdeš... (Adele Parks)
Proč: Byla jsem dojatá...
Nejočekávanější kniha
Zatracená láska (Tess M. Puffrová)
Proč: Tuhle knihu jsem pomáhala propagovat ještě před vydáním a jsem ráda, že vydání autorce vyšlo a její kniha spatřila světlo světa. Gratuluji a přeji úspěch!


Nejlepší obálka
Skleněný oceán (Beatriz Williams)
Proč: Asi vůbec nejhezší obálka za poslední dobu.
Nejhorší obálka
Král (J. R. Ward)
Proč: Mně je až líto, jak to Baronet pokaždé schytá :D
Hrdina měsíce
Howard Henderson (Jestli odejdeš... - Adele Parks)
Proč: Howard sice nešel v první linii dobrovolně do války, ani ve druhé, ale měl rozumné názory, za kterými si stál a byl to vážně dobrý člověk.
Pár měsíce
Vivian & Howard (Jestli odejdeš... - Adele Parks)
Proč: Láska za časů války a se spoustou překážek.





Čtete v létě více, nebo méně?
Máte rádi válečné téma?

3 komentáře:

  1. Moc pěkné shrnutí, přečetla jsizajímavé kousky :) Třetí hrob jsem taky četla a tahle série je skvělá, vtipná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný počet kniha a vesměs samé zajímavé. :) Nejvíc mě zaujala kniha Jestli odejdeš..., kterou už mám nějakou dobu na seznamu. :)

    OdpovědětVymazat