Follow Me @Charmedka

07.08.20

Darynda Jones - Druhý hrob nalevo

Spisovatel: Darynda Jones
Originální název: Second Grave on the Left
Série: Charley Davidson
Díl: 2.
Počet stran: 354
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Beta
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Když se vídáte s mrtvými, může vám to pořádně zkomplikovat život. Charley Davidsonová, příležitostná soukromá detektivka, pracuje se zesnulými na plný úvazek. Přitahuje mrtvé jako maják. Pro démony je zkrátka neodolatelná… Tentokrát se Charley snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův”, opustil své pozemské tělo a teď Charley pronásleduje jako duch. Neměl moc na výběr, protože dokud byl v lidském těle, mučili ho démoni, kteří chtěli přilákat Charley. Reyes je odháněl ze všech sil… Protože kdyby se k ní dostali, přiblížili by se k bráně do nebe, což by byla katastrofa!



Hned po přečtení prvního dílu jsem se vrhla na pokračování a nejsem ani v nejmenším zklamaná, užila jsem si ho steně jako první a tuhle sérii si pomalu zamilovávám. Nechápu, že u nás ty prodeje byly malé a série nedovyjde, chjooo.

Uteklo teprve pár dní od posledních událostí, Charley je, jak jinak, samá modřina a šrám, ale pracovat se musí, mrtví nikdy nespí a Charley je pro ně jak maják, který jim pomáhá najít cestu.

Tentokrát ale pomáhá své nejlepší kamarádce Cookie, zmizela její kamarádka, která potřebovala pomoc a vypadá to, že v tom bude něco víc, jelikož spolužáci Mimi jeden po druhém umírají a všechny spojuje jedna party kdysi na škole.

Případ zmizelé kamarádky mě hodně bavil, hlavně tedy spojitost s jejími spolužáky, kteří postupně byli vražděni. Velmi čtivé a napínavé, samozřejmě čtenáře ihned bude zajímavat, co se v jejich mládí vlastně stalo a kdo za tím vším stojí. Postupně tomu začnete přicházet na kloub, ale není to rozhodně hned.

Pak je tu Reyes, syn Satanův, který opustil své pozemské tělo a Charley pouze ve snech varuje, ať ho nevyhledává, protože působí jako past na Charley, kterou démoni chtějí použít jako portál do nebe.

Tenhle druh fantasy mám jednoznačně nejraději. Výborná kombinace detektivky, nadpřirozena a samozřejmě i lásky. K tomu neskutečně sympatická a sarkastická hrdinka, kterou nelze nemilovat a díky které je právě kniha tak skvěle čtivá.

Druhý díl jednoznačně nezaostává za povedeným úvodním. Miluji nejen fantasy, ale právě i duchařiny a kniha nabízí všechno.

6 komentářů:

  1. Super recenze a opět jsem si připomněla, že jsem stále nečetla První hrob :D
    Píšu si :D

    OdpovědětVymazat
  2. To zní moc dobře. :) Rozhodně se jedná něco pro mě, pšíu na seznam. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je super, že i druhý díl si drží stejně vysokou laťku. Většinou bývají tyhle díly spíše vycpávkové. :)

    OdpovědětVymazat