Follow Me @Charmedka

31.05.20

Anna Todd - Přiznání

Spisovatel: Anna Todd 
Originální název: After We Collided
Série: After
Díl: 2.
Počet stran: 608
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná
Musí se smířit s tím, že Hardin navždy zůstane... Hardinem. Že by se v něm až tak moc mýlila? Rozum i nejbližší okolí jí radí, aby se Hardina už navždy vzdala, nebyla by první, kterou ponížil a odkopl. Kvůli Hardinovi odstavila na vedlejší kolej všechno, na čem jí záleželo – školu, kamarády, matku, přítele... další zklamání by nezvládla. Měla by si zachovat zdravý rozum a nechat tuto kapitolu už být, dřív než se spálí ještě víc.
To se ale lehko řekne, navíc při představě na vášnivé noci strávené v jeho náručí... Elektrizující dotyky... Nenasytné polibky... Hardin se před ní kaje. Ví, že se dopustil nejhorší chyby ve svém životě. Dokáže se ale opravdu změnit? Tessu čeká jedno z nejtěžších rozhodnutí.

Pokračování světového bestselleru a literárního fenoménu AFTER – Polibek úspěšné autorky Anny Todd.


Z prvního dílu jsem byla tak nadšená a skončil v tom nejlepším a nejnapínavějším, že jsem se okamžitě pustila do pokračování  a teda, vážně jsem si tuhle sérii oblíbila. Věřím, že si získá i starší čtenáře, než náctileté a i ty, co nejsou vyloženě na romantiku.

Tessa se dozvěděla, že si s ní Hardin začal jen kvůli sázce. Za tu chvilku, co ho zná, ji zklamal a ponížil již několikrát, ale tohle opravdu nečekala. Hlava i blízké okolí ji radí, ať se drží od Hardina dál, ale srdce má jiný názor. Na scéně se ovšem objevuje Zed, který náklonost k Tesse dává hodně najevo a Tessa sama má v hlavě zmatek. Zed je hodný a chápavý, pravý opak Hardina, ale Hardin je Hardin.

Kniha je docela bichlička, ale díky krátkým kapitolám se čte jedna radost a já ji přelouskala vážně rychle. Navíc celkově je to nenáročné čtivo, které navíc fakt baví. 

Co se mi hodně líbilo, tak nahlédnutí do Hardinovy minulosti, konečně se čtenář dostane do jeho třinácté komnaty a tomu i odpovídá název dílu.

Oceňuji, že knihy jsou psané jak z pohledu Tessy, tak i Hardina.

Jinak ale musím říct, že Hardina nemůžu vystát. Je mi jasné, že tohoto svalovce s tetováním, piercingy a sexy britským přízvukem bude většina čtenářek milovat, ale za mě je to totální ho*ado. Mohla bych napsat, že je to možná i tím, že dávno už mi není náct a tím pádem mě tyhle typy nepřitahují, ale mě nepřitahovali tihle frajírci nikdy.

Tenhle díl byl o chlup, ale fakt jen o malý chloupek asi slabší než Polibek. V podstatě se dělo furt to samé - hádka, pláč, sex, doprošování, odpuštění. Ale nemůžu říct, že by kvůli tomu byla kniha špatná, to vůbec ne. Mě to fakt bavilo a protože díl skončil zase neskutečně otevřeně, tak pokračování nenechalo na sebe dlouho čekat.
 

6 komentářů:

  1. Ačkoli jsem knihy nečetla, tak Hardina taky nemusím. Ve filmu mi nesedl a věřím, že v knize by to bylo podobně.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze. :) Ke knihám jsem se zatím nedostala, ale je fajn, že si i druhý díl drží podobou laťku.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto knížku jsem zatím nečetla, ale moje kamarádka mi ji doporučovala, povedená recenze! :)

    www.lifebynikys.blogspot.com

    OdpovědětVymazat