Follow Me @Charmedka

08.05.20

Alexandra Potter - Hledá se Romeo

Spisovatel: Alexandra Potter
Originální název: Calling Romeo
Počet stran: 350
Rok vydání: 2017
Vydání originálu: 2002
Nakladatelství: Kristián
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Když ona je Julie, tak kde ksakru vězí Romeo?
Po dvou letech společného žití spadli Julie a Will do naprostého stereotypu. Romantika se kamsi vytratila a nahradila jí jen hromada neumytého nádobí, kupy špinavého prádla a večery strávené klimbáním před televizí. A vše se ještě začne zhoršovat poté, co Will zapomene na domluvenou valent
ýnskou večeři.
Takže když náhoda svede dohromady Julii a sexy Itala, který navíc pracuje v konkurenční reklamní agentuře, a on jí nabídne romantický víkend v italské Veroně, začne Julie zvažovat, zda právě tohle není ten její Romeo ……..

S Alexandrou Potter to mám trošku jak na houpačce. Z některých jejích knih jsem byla naprosto unešená, byly originální, miloučké a pak najednou přijde pád zpátky na zem v podobě nudného příběhu, který je všední, nezajímavý a postavy Vám také k srdci zrovna nepřirostou.

Co ale nemůžu knihám upřít, tak nádherné obálky. Ty jsou opravdu překrásné a vlastně díky nim jsem autorku zaznamenala a nalákala mě. Hledá se Romeo sice u nás vyšla v roce 2017, ale v originále již v roce 2002, čili se jedná o jednu z prvních knih Alexandry Potter a je to bohužel trošku znát.

Příběh Romea a Julie musí znát každý, i ten, kdo knihu nečetl. Já ji četla a musím přiznat, že mě naprosto neuchvátila, vůbec se mi nelíbila, nebavila mě a jo, jsem asi barbar, ale Shakespeare se mi zkrátka obecně nelíbí.

Hlavní hrdina Julie by si vlastně neměla ani moc na co stěžovat, pracuje v reklamní agentuře a v práci se jí daří. Žije dva roky se stálým partnerem, který ji miluje, ale stejně není spokojená. Přítel Will od té doby, co podniká, nemá čas, myšlenkami je jinde a veškerá romantika se vytratila.

Julii samozřejmě napadají temné myšlenky a sžírá ji stále větší nespokojenost a podráždění. Opravdu Will je ten pravý Romeo? Vrcholem všeho je den svatého Valentýna, kdy ji Will nechá čekat v restauraci. Julie je naštvaná, ponížená a k tomu ji nějaký blbec v drahém autě ohodí vodou z louže. 

Oním blbcem je sexy Ital pracující v konkurenční agentuře. Mezi hrdiny to okamžitě začne jiskřit a Julie se velmi snadno nechá nalákat na sladké řečičky, víkend ve Veroně a vlastně na vše, co ji u Willa chybí.

Děj knihy je hodně předvídatelný, vlastně se dá očekávat hned od začátku, jak to dopadne. Což bych knize i odpustila, ale mně byly tak strašně nesympatické už samotné postavy. Nejvíce mě vytáčela právě Julie.

Julie je typ ženský, která si zkrátka neváží toho, co má doma. Hledá chyby, je věčně nespokojená a hodného a zodpovědného chlapa lusknutím prstu je schopna vyměnit za namachrovaného frajírka.

Kniha se mi četla obtížně, nebavila mě a musela jsem se docela nutit. Vtipy byly celkem nucené a kolikrát kniha až zbytečně a rušivě vulgární. Za mě slabší průměr, tak nějak to zachránil samotný konec.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWd2YC3lbMel9Ef8HYPzcswmGMvKkx6uBZvRtlDElM6x-8A5b_5K0LkeThF5JmE6uguK47whzpUPcytMuQK4HU9sW5resHUx-aQPMosCFemtyIWd-PirP6_3RyJQ9D720LCucRok9MZ9w/s200/Nepojmenovan%25C3%25BD+10.jpg

6 komentářů:

  1. Obálku má vážně krásnou a ten hrneček mám taky! ♥ Romanťárny moc nečtu, hrozně výjimečně, protože mě často vytáčejí hlavní hrdinky, nereálné scénáře a stereotypy typu sexy Ital :D

    OdpovědětVymazat
  2. Romantické knihy mám ráda, ale nevím jestli je právě tohle kniha, po které bych sáhla. :) Od autorky mě lákají spíše jiné její knihy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není přání jako přání či Kde je ta holka jsou super :)

      Vymazat
  3. A to bych řekla, že ten příběh bude dobrý. :) Jinak ta obálka je opravdu nádherná a už jen díky ní bych po knize šáhla. :)

    OdpovědětVymazat