Follow Me @Charmedka

01.03.20

Knižní hitparáda - Únor 2020

Krásný začátek nového měsíce!
Ani jsme se nenadáli a únor je pryč, těch pár dní je vždy hrozně znát, mi přijde, navíc jsem měla týden dovču, takže to uteklo o to více. Výjimečně jsem během dovči trochu četla, jinak doma knihu neotevřu, ale docela jsem si užívala plnou vanu a do ní jsem si brala právě knihu, takže něco málo jsem početla.

Přečetla jsem čtyři plnohodnotné knihy + dvě dětské knihy, ale i ty se počítají, no ne? Jen tak tak mi unikla ještě jedna kniha, kde jsem u konce, ale prostě těch pár stran jsem za víkend už nezvládla. O to více knížek ale snad bude za březen.


Nejlepší kniha  
Konec (Mats Strandberg) 
Proč: Tohle mě hodně bavilo. Jedná se o young adult román odehrávají se několik dní před koncem světa. Bylo zajímavé sledovat všechny ty myšlenky a uvažování lidí, kteří vědí, že přijde konec. Jak byste se zachovali Vy?!
Nejhorší kniha
Živí mrtví: Pád guvernéra 2 (Robert Kirkman)
Proč: Jak se mi předchozí tři díly líbily, tak tenhle mě docela nudil. Chování všech bylo na facku, převážně šlo o válku mezi lidmi místo z mrtváky a tady mi fakt přijde, že to hodně vázlo.
Největší překvapení
Konec (Mats Strandberg)
Proč: Před rokem jsem četla od autora Domov a bylo to strašné, o to více mě mile překvapil Konec, který je hned o několik tříd výše a ráda si přečtu tedy další autorovy knihy.
Největší zklamání
Živí mrtví: Pád guvernéra 2 (Robert Kirkman)
Proč: Jak jsem psala výše, předchozí díly mě dost bavily, i když se seriálem nemají nic společného, ale Pád Guvernéra 2 byl hodně slabý.
Nejvtipnější kniha
Hledá se Romeo (Alexandra Potter)
Proč: Vlastně jsem četla jen horory a dětské knihy, takže jediná kniha, která sem spadá, je Alexandra Potter. Asi se nikdy autorka nestane moji oblíbenou, s jejími knihami to mám jak na houpačce, ale pár vtipných hlášek a momentů se v knize našlo.
Nejnapínavější kniha
Živí mrtví: Zkáza (Jay Bonansinga)
Proč: Od pátého dílu nepíše knihy Robert Kirkman, ale Jay Bonansinga a jak se mi čtvrtý díl nelíbil, tak Zkáza mi zas přišla super a to i přes jiného autora. Tohle bylo napínavé, napětí gradovalo postupně a četla jsem se zaujetím až do konce.
Nejromantičtější kniha
Hledá se Romeo (Alexandra Potter)
Proč: Když ona je Julie, kde je Romeo? Vztah s Willem je jeden velký stereotyp a Julie váhá, zda je to ten pravý, prostě klasika, kdy si jeden neváží toho, co doma má. Ale jo, romantické to bylo, o tom žádná.
Nejočekávanější kniha
Velké překvapení pro malého tučňáka (Marie-Danielle Croteau)
Proč: Když mi přišla nabídka z megaknihy.cz s možností zrecenzovat dětské knihy, tak jsem neváhala a strašně se těšila, až mi oba díly domu dorazí.


Nejlepší obálka
Velké překvapení pro malého tučňáka (Marie-Danielle Croteau)
Proč: Spíše celkově chválím celý fomát knih. Knihy jsou obrovské, mají čtvercový formát a díky tomu vypadají vážně nádherně. K tomu hezké ilustrace.
Nejhorší obálka
Živí mrtví: Zkáza (Jay Bonansinga)
Proč: Prostě Baronet no...Tam to občas vázne.



Hrdina měsíce
Chytrý tučňák a silný méďa (Velké překvapení pro malého tučňáka - Marie-Danielle Croteau)
Proč: Tady trochu neobjektivní názor, ale když už tu mám dětské knížky, tak se sluší je sem dát. Oba hrdinové se jako malí ztratili svým rodičům a od té doby žijí spolu a zažívají dobrodružství.
Pár měsíce
Julie & Will (Hledá se Romeo - Alexandra Potter)
Proč: No, tady to je hodně sporné, ale nemám koho jiného bych sem dala.






Čtete dětské knihy?
Kolik jste toho přečetli?

4 komentáře:

  1. Na knihy Živý mrtvý mám dost velký zálusk, ale dosud se k nim nemohu dostat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsi měla vydařený měsíc. :) Obě dětské knihy vypadají hodně dobře a věřím, že menší čtenáři z nich budou nadšení. :)

    OdpovědětVymazat