Follow Me @Charmedka

24.03.20

Claire Contreras - Papírová srdce

Spisovatel: Claire Contreras
Originální název: Paper Hearts
Série: Srdce
Díl: 2.
Počet stran: 392
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Ztratil jsem ji. Ne, neztratil. Odehnal jsem ji. Odjakživa byla moje nejlepší kamarádka. Neměl jsem se do ní zamilovat. Choval jsem se lehkovážně a jí to zlomilo srdce. Myslel jsem, že jsem se zachoval správně. Uběhly roky a teď se mnou musí pracovat. Připomíná mi, proč jsem se do ní zamiloval. Ale tentokrát udělám všechno, co bude v mých silách, abych ji už nikdy nenechal odejít.

Kniha obsahuje i novelu Rozdělená srdce.


Je to už pěkná doba, co jsem četla první díl, ale do teď si pamatuji, jak jsem z knihy byla nadšená a stále ji považuji snad vůbec za tu nejlepší a nejromatičtější knížku, kterou všude doporučuji. V poslední době mě to táhne hodně k thrillerům a slaďárny se mi čtou velmi těžko, ale Papírová srdce? Opět nejsem ani v nejmenjším zklamaná.

Mia a Jensen spolu začali chodit již na střední škole. Bylo to velké přátelství a ještě větší láska. Jenže pak se stalo něco, co je rozdělilo a nebyla to jen velká vzdálenost. Jensen se odstěhoval do New Yorkeru a až po pěti letech se vrátil do rodného města na svatbu přátel, kde se opět setkal se svoji bývalou láskou.

Ani po pěti letech láska nevyprchala a Jensenův návrat otevřel staré rány. Osud tomu chtěl, že se opět potkali nejen na svatbě, ale Mia se stěhuje do NY kvůli práci a překvapivě právě práce je svede zase dohromady. Jenže Mia stále cítí nejen lásku, ale hlavně i bolest a pocit zrady.

Kniha je vyprávěna z pohledu Mii a začíná novelou Rozdělená srdce a vlastně tedy tím, co se mezi hlavními hrdiny stalo. Jensen, který píše pro noviny, ovšem také knihu obohacuje a to svými fejetony, což mě strašně bavilo, protože pohled muže bývá většinou ještě zajímavější, než ten ženský pohled na věc.

Oba jsou strašní sympaťáci a přirostou Vám k srdci. Jensen je skvělá mužská postava, žádný namachrovaný frajírek, ale dospělý muž, který to má v hlavě srovnaný, ví, co chce a umí dát najevo city a bojovat. Mia také není žádná pipka, je chytrá, citlivá a přirozená.

Celkově všichni působí hodně reálně, to se autorce velmi povedlo, protože díky tomu budou čtenáři mnohem blíže a Vy s nimi budete všechno sdílet.

Celá kniha je nejen velmi, ale opravdu velmi romantická, ale také plná naděje, lásky a samozřejmě i bolesti. Budete se u ní smát, ale zároveň Vám bude i úzko a do pláče, protože ta kniha a celý ten příběh působí opravdu tak reálně.

Stejně jako u prvního dílu, i tady jsem neskutečně dojatá, rozněžněná a bože, chci další.

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze. :) Mě tahle série nějak minula. Ale tenkrát se mi moc líbila, a stále se mi líbí, krásná obálka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle série je vážně bomba pro romantické duše :)

      Vymazat