Follow Me @Charmedka

16.02.20

Movie tip: Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)


Anotace: Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít!

Může obsahovat spoilery!
První letošní Movie tip je zde. V lednu málokdy něco dává, takže většinou se těším až na únor a dočkala jsem se, v pátek jsem zavítala do kina. Letošní kinový rok jsem započala tradičně komiksem a pěkně to i vyšlo. Rok 2019 skončil Jokerem a 2020 naopak zase otevřela Harley Quinn, Jokerova holka.

Film běží v kině týden a půl a po jeho premiéře byl v modrých číslech, takže docela slabota. V týdnu jsem ale na hodnocení koukala znovu a již stouplo lehce nad 70%, což také není moc, ale alespoň svítil film červeně. V době psaní článku hodnocení opět kleslo.

Postava Harley se mi neskutečně líbila v Sebevraždeném oddílu, kde byla naprosto perfektní, takže jsem se na film samozřejmě těšila. Po shlédnutí traileru jsem ale nečekala nic světoborného a vlastně moc velká očekávání jsem neměla, ale těšila jsem se, o tom žádná.

Musím se ale přiznat, že až na Wonder Woman hlavní ženské hrdinky moc nemusím. Když se podívám třeba na seriály, tak jak Supergirl, tak i třeba Batwoman jsou nudné a totálně to nezvládají utáhnout. Feminismus, rovnoprávnost a girl power moc nepodpořím.

Ale jak jsem psala, Harley byla v The Suicide Squad dokonalá. Margot Robbie si díky této roli u mě získala pozornost, protože Harley hraje na jedničku. Nejen že je nádherná a sexy, ale navíc v jejím podání drsná a roztomilá zároveň. 

Jsem ráda, že jsem očekávání neměla nijak veliká a díky tomu neodcházela z kina zklamaná. Film to není špatný, to vůbec ne, avšak je to zas něco úplně jiného než klasické superhrdinské filmy a také úplně jiné než dramatický Joker. 

Film je přístupný od 18 let, obsahuje docela dost brutálních scén, které ale zas rozhodně nebyly tak krvavé jako například v marvelovském Loganovi, který dle mého byl mnohem krvavější. Birds of Prey je spíše nepřístupná svým slovníkem.

Líbila se mi postava Black Canary, kterou znám z Arrowa a kterou zde ztvárnila Jurnee Smollett-Bell, pro mě naprosto neznámá herečka, která mi přišla ale výborná. Navíc moje srdce zaplesalo u boží hyeny a narážky na Batmana.

Určitě jsem se u filmu nenudila, avšak má dle mého pomalejší tempo a teprve ke konci v lunaparku jsem dostala pořádnou dávku toho, co bych asi od Harley čekala. Najednou to mělo švih, akci, akční scény byly zajímavé a neskutečně koukatelné.

Celý film srší vtipem a jede si tak nějak po své ose. Co bych rozhodně více ocenila, tak Harley jako byla v Sebevražedném oddílu - více sexy, více vulgárnější Harley olizující baseballku...
Hodnocení 3*


Co říkáte na Harley?
Líbila se Vám?

8 komentářů:

  1. Říkala jsem si, že bych na to šla, ale také jsem dost odrazená :/ tu dnešní woman power moc nechápu a většinou mi to přijde ve filmech moc násilné a trapné (viz avengers finální fight)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak násilné to je, ale zrovna u Harley se s tím dá počítat :)

      Vymazat
  2. Postava samotná je šílená :D Ale kouzelná :D

    Nevíš, proč už není zde s Jokerem? Nečetla jsem komiks takže netuším, kdo se s kým rozešel :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na začátku bylo, že tentokrát se rozešel on s ní. Komiksy jsem také nečetla, ale on ji má v podstatě jen jako takového psíka :D

      Vymazat
  3. Co jsem viděla trailer, tak mě od filmu trochu odradil. Někdy ta girl power je prostě příliš. Ale i tak to zkusím, v Suicide Squad se mi Harley líbila. Jen nebudu mít žádná očekávání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Suicide Squad byla lepší, ale ani tady to není marné, Harley je fajn.

      Vymazat
  4. Mně moc nebavil už ani Sebevražedný oddíl, takže mě neláká ani toto. Ale třeba až to bude ke stažení, tak mrknu :)

    OdpovědětVymazat