Follow Me @Charmedka

19.02.20

Marie-Danielle Croteau - Velké překvapení pro malého tučňáka | RC review

Spisovatel: Marie-Danielle Croteau
Originální název: Une grosse surprise pour Petit Pingouin
Počet stran: 32
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2007
Nakladatelství: Ocelot
Vazba knihy: Vázaná
Daleko na severu, kde matka příroda po celý rok nosí bílé palčáky, žili malý méďa a maličký tučňák. Ti dva byli nerozluční ode dne, kdy se ztratili svým rodičům ve sněhové bouři a museli se schovat do vnitřku stejného ledovce. Takto začíná velké dobrodružství jednoho chytrého malého tučňáka... který se stane přítelem všech dětí!



Čtete dětské knížky? Pokud máte děti, tak odpověď je jasná, ale pokud ještě ne, sáhnete sami po milém příběhu pro nejmenší? Na půdě mám schovaných několik krabic s dětskými knihami z mého a dokonce i z mamčiného dětství. A vlastně ne jen na půdě, několik knih jsem si nasbírala již v dospělosti a mám je uložené.

Už jako dítě jsem knihy milovala, navíc je neničila, takže většina je jako nová a moc doufám, že i moje děti ke knížkám budou mít blízko, takže ano, dětské knihy u mě mají své místo.

V nakladatelství Ocelot nedávno vyšly dva příběhy s rozkošným ledním méďou a malým tučňákem, které můžete koupit na e-shopu megaknihy.cz. U nás novinka, v originále čtrnáct let starý kousek, který má na svědomí kanadská autorka.

Když mi knížky dorazily domu, velmi mě překvapil jejich rozměr. Mají totiž obrovský čtvercový formát, což jsem fakt nečekala, ale musím uznat, že i díky té velikosti vypadají knihy nádherně a já z nich měla neskutečnou radost.

Velké překvapení pro malého tučňáka je prvním dílem, ve kterém se méďa a tučňák ztratí svým rodičům a náhodou narazí na sebe a stanou se z nich přátelé. V tomto dílu poprvé spatří obrovskou loď s malými dětmi a protože sami jsou děti, samozřejmě nevědí, co si myslet a kdo to vlastně je.

Co se týče příběhu, tak je jednoduchý, není to nic složitého či dokonce více promyšleného. Kniha má 32 stránek, z toho většina jsou ilustrace a jen minimum textu, takže ji zvládnete na jeden zátah, což beru jako plus.

Knížku bych doporučila přibližně od dvou tří let, případně pro menší dítka, která mají ráda zvířátka a ráda v knížkách listují, protože příběh dle mého pro ně úplně zajímavý nebude. Ovšem na to prohlížejí je knížka krásná, ty ilustrace jsou moc povedené.

 
Moc děkuji internetovému knihkupectví megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku.  
Knihu si můžete zakoupit zde.

4 komentáře:

  1. Věřím, že ilustrace jsou krásné. Já na dětské knihy poslední dobou moc nejsem a když už, tak opravdu jednou za čas si něco přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já i když některé nepřečtu, tak je mám právě schované :)

      Vymazat
  2. Já jsem z knihy nadšená :D Teda prozatím jen z recenzí, ale chystám se ji koupit, protože ta kresba je prostě ach :D

    OdpovědětVymazat