Follow Me @Charmedka

27.01.20

Richelle Mead - Stříbrné stíny

Spisovatel: Richelle Mead  
Originální název: Silver Shadows
Série: Pokrevní pouta  
Díl: 5.
Počet stran: 368
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Brožovaná
Nadcházejí velmi temné časy...
V předešlém díle Sydney Sageová učinila životní – a nevratné - rozhodnutí. Uposlechla svůj šestý smysl a rozhodla se hodit za hlavu všechno, v čem vyrůstala. Přesněji řečeno všechno, co jí do hlavy vtloukali Alchymisté.
Jí i Adrianovi se celý svět rozbil na kousky. Nezbývá jim teď nic jiného, ne
ž ty kousky trpělivě sbírat a snažit se vrátit svůj vztah tam, kde byl dřív. Pokud ale chtějí začít myslet na lásku, musí v první řadě přežít.
Sydney je lapena v nepřátelském světě a stojí ji spoustu sil, aby neztratila sama sebe. Adrian by si také rád zachoval víru, že se všechno v dobré obrátí, ale pak se ho znovu zmocní staří démoni a nová pokušení. Začíná být jasné, že je čekají velmi temné časy...

Už je to nějaký ten rok, více roků, kdy jsem začala číst sérii Pokrevní pouta. Bohužel jsem se na dlouhou dobu zasekla na čtvrtém dílu, jelikož pátý jsem nemohla nikde sehnat. A není to jediná série, u které jsem měla tenhle problém. Nechápu, jak je možné, že se občas nějaký díl prostě nedá nikde sehnat, že by málo kusů?

Nedávno se povedlo, dokonce i za pěkné peníze a já se nemohla dočkat, až se zas ponořím do světa Dhampýrů, Alchymistů či Strigojů. Na to, že uplynula fakt nějaká doba, tak jsem vůbec neměla problém se zorientovat v ději a ihned se chytit.

Sydney byla unesena vlastními lidmi a zavřena v nápravném centru, kde se má podrobit převýchově. Je držena v temné místnosti, bez pořádného jídla, sprchy a neustále zdrogovaná, avšak ani přesunutí do civilizovanějšího vězení není žádný med. Jakýkoliv vzdor se krutě trestá.

Na druhé straně Adrian se nedokáže smířit s tím, že Sydney ztratil a nedokáže ji pomocí éteru najít. Dostal se opět k pití a éter ho stahuje stále níž a níž, přesto se nevzdává a hodlá Sydney zachránit. 

Tohle bylo úplně super, fakt jako bomba. Je pravda, že já mám v knihách různá zvrácená místa ráda a nápravné centru je masakr. Alchymisté jsou psychopati, kteří neznají hranice a uchylují se nejen k psychickému teroru, ale i k fyzickým trestům. 

Velmi mi tu sedla Sydney, tu jsem tedy měla ráda již předtím, ale i tady dokazovala, jak je silná a rozumně smýšlející. Nevzdala se, ale bylo jí jasné, že musí říkat to, co její věznitelé slyšet chtějí. Na druhé straně Adrian byl občas na pěst a vše řešil alkoholem.

Příběh se až tolik nehýbal, kapitoly se Sydney popisovaly její život v centru, Adrianovy zas pařby a stesk, přesto mi kniha nepřišla nudná či zdlouhavá, užila jsem si každou stránku.

8 komentářů:

  1. Tohle zní moc dobře. O této sérii jsem vůbec neměla tušení, ale díky tvojí recenzi mě velice zaujala. Určitě po ní mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prvně doporučuji přečíst Vampýrskou akademii :)

      Vymazat
  2. I follow you # 98 ,follow back?

    https://bubasworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Zní to velmi dobře a máš to moc pěkně nafocené :) Tento žánr nebo spíše tyto knihy nejsou úplně můj šálek kávy, ale věřím, že je tahle série hodně čtená :)

    OdpovědětVymazat
  4. Není to tak dávno, co jsem konečně objevila kouzlo Vampýrské akademie a oblíbila si ji. :) I tuhle autorčinu sérii bych si ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečti, odstudu VA určitě nedělá a pěkně se tím vše zakončí.

      Vymazat