Follow Me @Charmedka

12.01.20

Mandy Baggot - Vánoce v Paříži

Spisovatel: Mandy Baggot
Originální název: On Christmas in Paris
Počet stran: 340
Rok vydání: 2017
Vydání originálu: 2016
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Paříž je vždycky dobrý nápad, řekla kdysi slavná herečka Audrey Hepburnová. Už proto, že Paříži se říká město lásky. Tak kam jinam zamířit, když vám láska chybí?

Ava s nejlepší kamarádkou Debs se tam vydají právě o Vánocích. Zrovna začalo sněžit, Eiffelovka zlatě září a všude voní svařené víno a čokoláda. Když p
otkají záhadného fotografa Juliena, který má oči jen pro ni, Ava skoro zapomene na své předchozí zklamání. Jenže jednou si už ale spálila prsty, a tak váhá. Zvlášť když ji proradný expřítel začne bombardovat smskami. Uvěří Julienovi, i když odhalí jeho tajemství? Najde v nejromantičtějším městě novou lásku? Dojemný, vtipný a láskyplný příběh je tím pravým pro správnou vánoční atmosféru.



Ač je leden, tak si dáme jednu vánoční recenzi, co Vy na to? U mě se nějak stává tradicí, že když už se stihnu před Vánoci vrhnout na nějaký vánoční příběh, tak ho tradičně každoročně dočítám až po Vánocích. Pokud ho dočtu do konce roku, je to úspěch, kolikrát ale dočítám až v půlce ledna.

Mandy Baggot není u nás žádnou novou autorkou. U Baronetu ji vyšlo snad už kolem sedmi knih a lákala mě hned od začátku, ale jak to tak někdy bývá, občas trvá, než se k některým autorům či knihám dostanu.

Mám na wishlistu všechny její knihy a jednu si konečně můžu odškrtnout a po přečtení se moc těším na další. Tuším, že právě tou první knihou u nás byly Vánoce v Paříži, takže jsem i ráda, že jsem začala právě s ní. Vychází ji jak vánoční příběhy, tak i letní a všechny mají krásné pozitivní obálky.

Hlavní hrdinkou příběhu je Ava, bývalá modelka, která se v modelingu nikdy nenašla a tlačila ji do něj matka, se kterou i díky tomu nemá zrovna dobrý vztah. Nyní prodává luxusní byty a nehledí na kalorie. Se svojí nejlepší kamarádkou Debbs se po vztahovém zklamání vydává na advent do Paříže, kde plánuje zapomenout nejen na zradu toho parchanta, ale užít si i kouzlo vánoční Paříže.

A hned první den potká Ava ve městě lásky fotografa Juliena, který ji potajmu drze fotí. Z hádky se ale brzy stanou sympatie a každičký den stráví focením a ochutnáváním místních specialit. Je tu ale háček. Ava pochází z Británie a má zlomené srdce, Juliene si zas nese bolest v podobě úmrtí své sestry.

Asi po hodně dlouhé době jsem přečetla vážně krásnou romantickou knížku, která ukrývala tak akorát množství kýče, romantiky a strašně sympatické postavy.

Právě postavy jsem si oblíbila hned na začátku, jsou takové opravdové, milé a věřím, že si k nim najdete cestičku i Vy a budou Vám blízké. Ava bojuje o to, být sama sebou a ne pouhou loutkou matky a Juliene a celá jeho rozpadající se rodina musí přijít na to, že smrt sestry neznamená to, že musí všichni přestat žít. Ava je dobrosrdečná, přirozená a miluje jídlo. Debbs je zas pořádný živel. A celá kniha srší neskutečným vtipem a sarkasmem.

Nemůžu tedy říct, že by na mě vyloženě dýchala vánoční atmosféra, přesto jsem si čtení moc užila. Zralý camembert, chutný falafel a hromada kávy a horké čokolády na známých i méně známých místech Paříže. Moc se těším na další knihy.

6 komentářů:

  1. Knížka zní skvěle (ostatně jako všechny od Mandy) už se těším, až se k ní dostanu <3

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Já zrovna rozečítám Vánoce v New Yorku :) sice je už po vánocích, ale to nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na knihu a i další od autorky si dělám zálusk už nějakou dobu. :) Jsem ráda, že se ti líbí, aspoň vím, že se mám na co těšit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, já se snad brzy dostanu k dalším :)

      Vymazat