Follow Me @Charmedka

01.01.20

Knižní hitparáda - Listopad - Prosinec 2019

Vítám Vás v novém roce!
Přeji Vám, aby ten letošní rok byl plný lásky, úspěchů a plnily se Vaše největší touhy a přání. Samozřejmě také přeji zdraví, bez kterého by to nešlo. Doufám, že rok 2020 bude lepší jak ten minulý, protože ten byl špatný snad po všech směrech.

Dnes tu mám knižní hitparádu za poslední dva měsíce, hned poté bude následovat měsíční chvástačka a jako poslední souhrn, než se vrhnu na klasické recenze, tak mrkneme na celkově shrnutí roku 2019, kde Vám ukážu ty nejlepší, ale i nejhorší knihy, co jsem přečetla či objevené série. Možná i mrkneme na filmy, byl by zájem? A je třeba něco, co by se Vám líbilo tu nově či více vídat?

Nejlepší kniha  
Panství krve a kovu (Sara Holland) 
Proč: Tohle bylo super, už od první stránky mě to chytlo. Originální a zajímavý příběh, super postavy a vše dokonale propracované. Svět, ve kterém se za vše platí časem.
Nejhorší kniha
Předtuchy smyslnosti (Nalini Singh)
Proč: Vyloženě špatnou knihu jsem nečetla, bohužel Nalini Singh doplácí na to, že série je zatím těžce průměrná, i přesto, že se čte výborně a nabízí zajímavý příběh. Přesto je to takové to neurazí, ale ani nenadchne.
Největší překvapení
Mister (E. L. James)
Proč: Je pravda, že mám ráda Padesát odstínů, ať už původní trilogii či třeba Greye. Mister je stejně dobře čtená kniha, na to, jaká to je bichlička, tak se četla úplně sama. Spousta erotiky, romantiky a docela i napětí, jen postavy byly celkem nereálné.
Největší zklamání
Předtuchy smyslnosti (Nalini Singh)
Proč: Zklamaná nejsem, dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Ono to totiž vypadá, že každý díl bude o tom samém, jen s jinými postavami, což ovšem neberu jako mínus. Mám podobné série docela ráda.
Nejvtipnější kniha
Vánoce v Paříži (Mandy Baggot)
Proč: Rozhodně se těším na další knihy této autorky. Její styl psaní a humoru mi sedí na 100%. K postavám si ihned vytvoříte vztah a taková Ava, hlavní hrdinka, je mi svým humorem a sarkasmem velmi blízká.
Nejnapínavější kniha
Panství krve a kovu (Sara Holland)
Proč: Docela napínavé byly i Předtuchy smyslnosti, ale Everless mě zkrátka chytl více a byla jsem zvědavá, kam se příběh bude ubírat a ač se to dá odhadnout celkem brzy, četla jsem se zaujetím a nechtělo se mi knihu odkládat.
Nejromantičtější kniha
Vánoce v Paříži (Mandy Baggot)
Proč: Po dlouhé době opravdu hezká romantická a vtipná knížka, která nepůsobila přehnaně, ale byla milá a k tomu Paříž, moc hezké.
Nejočekávanější kniha
Poslední výkřik (Alice Clayton)
Proč: Sophie Kinsellu mám strašně ráda a čtu ji už pěkných pár let, takže na její novinku jsem se samozřejmě těšila a nezklamala. Také moc příjemná romantická a humorná kniha se super postavami.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Everless (Sara Holland)
Proč: Moc se těším na pokračování, snad vyjde brzy a hned se k němu dostanu.
Nejlepší obálka
Panství krve a kovu (Sara Holland)
Proč: Tahle obálka se maximálně povedla. Dokonce musím říct, že se mi líbí mnohem více než originál.
Nejhorší obálka
Předtuchy smyslnosti (Nalini Singh)
Proč: Chudák kniha to schytává.




Hrdina měsíce
Jules Emberová (Panství krve a kovu - Sara Holland)
Proč: Přemýšlela jsem ještě o Faith z Předtuch smyslnosti, která celý život žila v izolaci a bylo s ní manipulováno, přesto se dokázala vzepřít všemu, čemu věřila. A pak je tu Jules, která se i přes otcovo varování vrací po letech na panství Everless, aby vydělala nějaký čas navíc pro umírající otce.
Pár měsíce
Ava & Juliene (Vánoce v Paříži - Mandy Baggot)
Proč: Milé a nenucené.






Jak jste zakončili rok 2019?
Četli jste během Vánoc?

10 komentářů:

  1. Everless nejlepsi? Tak to doufam, ze se mi bude taky tak libit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pááni, tak Everless vede :D Taky bych mohla podobné zhodnocení udělat, díky za tip, označím tě :) Jinak mě se Mister vůbec nelíbilo, ale kamarádka z něj byla nadšená, že to byla příjemná oddechovka.

    OdpovědětVymazat
  3. Já strašně váhám u Mistera. Nějak se bojím, aby to nebyla úplná sláďárna :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romantika to je, ale přeslazený mi to nepřišlo.

      Vymazat
  4. Přečetla jsi krásné kousky. :) Určitě by byl zájem o filmy, ráda se podívám, které jsi měla nejradši, a které ne. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já bohužel během vánoc nepřečetla skoro nic, buď jsem byla s rodinou, nebo se učila na zkoušky... :( Přečetla jsi pěkné knihy.
    I do nového roku přeju samé skvělé kousky a štěstí po všech stránkách. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem během Vánoc nečetla, kromě asi čtyřiceti stran, abych dočetla knihu :D
      Také přeji do nového roku vše nej ;)

      Vymazat