Follow Me @Charmedka

21.12.19

Nalini Singh - Předtuchy smyslnosti | RC review

Spisovatel: Nalini Singh
Originální název: Visions of Heat
Série: Psyové/Měňavci
Díl: 2.
Počet stran: 256
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2007
Nakladatelství: Fantom Print 
Vazba knihy: Brožovaná
Faith NightStar dávno přivykla naprosté citové sterilitě Utišení, ale nyní je bez zjevné příčiny trýzněna temnými a krvavými představami o smrti. To nikdy nevěstí nic dobrého, ale u Faith je situace ještě horší, protože je to F-psyka, obdařená vysoce ceněnou schopností předvídat budoucnost. Pak se její vize promění v ještě nebezpečnější pocity – ve spalující touhu… a intenzivní rozkoš. Její jasnozřivost je tak mocná a její mysl tak křehká, že emoce, po kterých touží, ji mohou snadno zničit.
Měňavec Vaughn D’Angelo na sebe umí brát podobu člověka i jaguára, ale je to jeho zvířecí stránka, kterou to k Faith silně přitahuje. Jaguáří instinkty mu říkají, aby si tuto naprosto fascinující ženu přivlastnil, a lidská polovina nic nenamítá. Zatímco Vaughn prahne po pocitech a touží Faith po všech stránkách uspokojit, pro ni je chtíč nebezpečím, které by mohlo zpřetrhat poslední vlákna její příčetnosti.
A jsou tu ještě psyové, kteří chtějí Faithiny schopnosti využít k vlastním cílům. Musejí ji proto všech pocitů zbavit – a od Vaughna ji držet co nejdál.


Nedávno jsem se díky Fantom Printu dostala konečně k sérii Psyové. První díl nebyl zlý, sice málo akce, ale zas chápu, že bylo potřeba seznámit se s novým světem, který je více než zajímavý. Díky absenci emocí ve světě Psyů teoreticky neexistuje kriminalita. Prakticky to funguje tak, že u některých jedinců Utišení nezafungovalo.

V prvním dílu jsme se seznámili se Sashou, vysoce postavenou Psykou, která od mala svoje emoce, které by vůbec neměla mít, skrývá. A zatím to vypadá, že se v každém dalším díle budeme seznamovat s někým dalším takhle podobným.

V podstatě je to na jedno brdo, ale já mám podobné série docela ráda. Tak nějak víte, co čekat a s každým dalším dílem jste zvědaví, koho se tentokrát bude příběh týkat. A samozřejmě se všechny postavy a děj postupně propojují a vytváří jeden velký svět.

A o koho jde tady? O Faith NightStarovou, velmi silného a vzácného F-Psye. Faith totiž dokáže předvídat budoucnost, díky jejím předtuchám je cenná snad ve všech směrech. Jenže právě tito Psyové jsou křehcí a v určitém věku většinou dochází k šílenství, proto Faith žije v naprosté izolaci a ochraně.

Faith tak nějak tušila, že je trošku jiná, ale když se v jejích vizích začnou objevovat vraždy a násilí, pocítí Faith silný strach a zmatek. Něco se děje a na Radu se obrátit rozhodně nemůže.

Na druhé straně tu je měňavec Vaughn, jaguár, kterého to k Faith neskutečně táhne. Zatímco ale Vaughn je typický měňavec toužící po doteku, Faith je chladná a sebemenší dotek vyvolává u ní záchvaty.

Jak jsem psala, dějově je druhý díl hodně podobný tomu předchozímu a předpokládám, že na stejné vlně se ponesou i další díly. Potěšilo mě ale, že všechny postavy z prvního dílu tu mají hodně prostoru a opravdu se děj pěkně propojuje.

Co bylo velmi zajímavé a čtivé, tak zjišťování, jak vlastně funguje Psy-net. O tom se sice v Otrokyni citů mluvilo, protože na něj jsou Psyové napojeni, ale v Předtuchách smyslnosti byl více přiblížen a prozkoumán.

Nelituji, že jsem se do série pustila, na druhou stranu už teď je mi jasné, že mezi top se nazařadí a nebude to vyloženě něco úžasného. Ovšem pokud chcete něco nenáročného, čtivého a poměrně i tenkého, co během pár dnů přelouskáte, tak je tohle ideální čtení.

Moc děkuji nakladatelství Fantom Print za poskytnutí knihy k recenzi.
Knihu si můžete zakoupit zde.

7 komentářů:

  1. Tuhle sérii mám taky rozečtenou. Baví mě, ale ještě mám co dohánět :) Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také ještě mám co dohánět, ale určitě chci pokračovat :)

      Vymazat
  2. Mě osobně tahle série nezaujala, ale tvoje recenze je super. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zní to moc dobře. Tuhle sérii už mám nějakou tu chvíli v plánu na přečtení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tahle série mě třeba vůbec nezaujala, i když tento žánr normálně vyhledávám.. No, nic.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat