Follow Me @Charmedka

24.11.19

Sophie Kinsella - Jak mě překvapíš?

Spisovatelka: Sophie Kinsella
Originální název: Suprise Me
Počet stran: 304
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2018
Nakladatelství: BB art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Po deseti společně prožitých letech mají Sylvie s Danem útulný domov, práci, která je baví, krásná dvojčata a tak bezproblémovou komunikaci, že dokážou za sebe dokončovat věty. Mají šťastné manželství a domnívají se, že toho druhého znají dokonale. Když před nimi lékař nadhodí možnost, že by mohli spolu prožít dalších šedesát osm let..., propadnou panice.
Rozhodnou se osvěžit své manželství tím, že se budou vzájemně překvapovat. Ale jejich projekt Překvap mě – od neočekávaných dárků přes překvapivá setkání v restauraci po budoárové fotografie – přináší řadu lapálií s katastrofálními nebo komickými následky. Překvapení se postupně mění v šokující pravdu. A když vyjde najevo dávný rodinný skandál, začnou oba přemítat, jestli se doopravdy znají tak důkladně.
Sophie Kinsella nám svým barvitým líčením excentrických postav, pronikavým pozorováním a osobitým vtipem nabízí portrét manželství, humorný i dojímavý, se všemi jeho složitostmi a příjemnými i komplikovanými stránkami. Kniha poukazuje na to, že i velmi blízcí lidé mívají tajnou komnatu, která si zaslouží objevit.


Jak mě překvapíš? je vlastně projekt, který vymyslí manželé Sylvie a Dan, které jsou spolu deset let, ví o sobě všechno, dokončují za sebe věty či vědí, co si ten druhý myslí. Mají pětiletá dvojčata, řadový domek a žijí spokojený život. Dokud se nedozví, že jsou zdravotně na tom tak dobře a k tomu mají v obou rodinách dlouhověkost, že je vlastně možné, že spolu stráví dalších šedesát osm let.

Šedesát osm let je dlouhá doba. Oba propadnou panice a začnou o celém svém dokonalém životě pochybovat. A tak se vymyslí projekt Překvap mě, který má za úkol jejich život zpestřit. Sylvie je od své kamarádky a sousedky varovaná, že se projekt může zvrtnout, ale Sylive na rady nedá a začne vymýšlet překvapení.


Celou recenzi si můžete přečíst zde.

2 komentáře:

  1. Knihy od autorky mě lákají a tahle vypadá hodně dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš ráda vtipné oddechovky, tak určitě Sophie Kinsellu doporučuji :)

      Vymazat