Follow Me @Charmedka

30.09.19

Knižní hitparáda - Červen - září 2019

Krásný den!
Po dlouhé době Vás vítám u Knižní hitparády. Velká čtecí krize je tak nějak zažehnána, i když se to asi moc nezdá. V červnu jsem se totálně zasekla u knihy Domov, která mě vůbec nebavila a strašně jsem se do ní nutila. A v létě čtu každoročně málo, měla jsem spoustu volna a doma nečtu vůbec, potřebuji chodit do práce :D

Já tedy doufám, že za říjen už tu fakt budu mít klasický počet přečtených knih a ne že budu několik měsíců dávat dohromady. Jak jste na tom se čtením v létě Vy?

Nejlepší kniha  
Právo nálezce (Stephen King) 
Proč: Pokračování Pana Mercedese bylo fajn a nezklamalo. Sice hlavní postavou již není vrah známý právě jako Pan Mercedes, ale v knize se sem tam objevuje a děj je propojen, takže určitě potřeba číst sérii tak, jak díl vychází.
Nejhorší kniha
Domov (Mats Strandberg)
Proč: Jak jsem se zmiňovala výše, s knihou jsem strávila celý červen a ještě kus července, vůbec mě nebavila a nenutila mě číst, takže jsem dělala cokoliv jiného, jen ne četla.
Největší překvapení
Dvůr křídel a zmaru (Sarah J. Maas)
Proč: Překvapení tu snad ani žádné nemám a vůbec jsem nevěděla, jakou knihu sem zařadit. Zklamání v pohodě, ale vlastně jsem od většiny knih dostala to, co jsem čekala. Dvůr křídel a zmaru je asi stejný jako předchozí díly, za mě bohužel žádná pecka, ale konec mě dojal a určitě si pokračování přečtu.
Největší zklamání
Domov (Mats Strandberg)
Proč: Autor je označen jako švédský Stephen King, takže jsem opravdu očekávala hodně. Ale autor vůbec neumí pracovat s emocemi, celé to bylo takové ploché a nezajímavé, škoda.
Nejvtipnější kniha
S kým dnes budeš spát? (Sophie Kinsella)
Proč: Jelikož jsem četla samé thrillery, detektivky či fantasy, tak sem asi nejvíce zapadá S kým dnes budeš spát?, kterou napsala Sophie Kinsella pod svým pravým jménem, což nebývají vyloženě vtipné knihy, ale párkrát jsem se zasmála a byla to fajn oddechovka na léto.
Nejnapínavější kniha
Právo nálezce (Stephen King)
Proč: Svým způsobem byly napínavé všechny knihy, ale právě v Právu nálezce se toho dělo nejvíce a ke konci jsem byla fakt napnutá a doufala, že to dopadne dobře. Moc se těším na závěrečný díl.
Nejromantičtější kniha
Dvůr křídel a zmaru (Sarah J. Maas)
Proč: Feyre a Rhysand jsou pár snů a i během bitvy a války si dávali neustále lásku najevo a našli si na sebe čas.
Nejočekávanější kniha
Vzestup (Kiersten White)
Proč: První díl byl by peckovní a já se nemohla dočkat pokračování. Dobyvatelskou ságu rozhodně doporučuji, ani v nejmenším druhý díl nezklamal a teď co nejdříve do závěrečného dílu.

Nejlepší obálka
Právo nálezce (Stephen King)
Proč: Hodně se mi líbí i Dvůr křídel a zmaru, ale přece jen tahle je více propracovanější, vyspělejší.
Nejhorší obálka
S kým dnes budeš spát? (Sophie Kinsella)
Proč: Někdo to schytat musel.




Hrdina měsíce
Lada (Vzestup - Kiersten White)
Proč: Já si Ladu okamžitě zamilovala a i tady mě neskutečně bavila. Je cílevědomá, svéhlavá a jde si tvrdě za svým. Jde tedy přes mrtvoly a neohlíží se, ale i přes překážky bojuje.
Pár měsíce
Feyre & Rhysand (Dvůr křídel a zmaru - Sarah J. Maas)
Proč: Tihle dva jsou vážně super a přeji jim to.





 
Znáte některou knihu?
Co jste přečetli za léto a září?

6 komentářů:

  1. Dvůr mě ještě čeká, ale až bude celý :-P Nicméně se hrozně těším, zvlášť po závěru Skleněného trůnu...

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že jsi přečetla hned tři knihy, které bych i já ráda zkusila. Ale spíše si u Dvora a Dobyvatelské ságy počkám, až bude kompletní. :)

    OdpovědětVymazat