Follow Me @Charmedka

09.07.19

Cora Carmack - Losing It

Spisovatel: Cora Carmack
Originální název: Losing It
Série: Losing It
Díl: 1.
Počet stran: 248
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Jota
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Jak to, že jsem pořád ještě panna?, ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím – jenže ten pravý stále ne a ne přijít.

V okamžiku, kdy se její sexem protřelá kamarádka Kelsey dozví, že Bliss není ani lesbička, ani nehodlá odejít do kláštera, navleče ji do úzkých šortek a trička s tak velkým výstřihem, jaké by si samotná Bliss nikdy neoblékla. A potom ji s prohlášením konečně si vrzneš odtáhne do blízkého baru, kde ji po konzumaci několika panáků na kuráž vybízí, aby si našla kvalitního milence na jedno použití. Bliss prchá zbaběle na záchod, ale cestou narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex…, ze kterého však na poslední chvíli s mnoha nepodařenými výmluvami vycouvá.

Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss málem omdlí: zjišťuje, že Garrick, který před necelými osmi hodinami ležel nahý v její posteli, je jejím novým profesorem!

Knihu Losing It jsem měla v knihovně už šíleně dlouho a i přes spíše průměrnější hodnocení jsem se těšila, hlavně jsem očekávala oddechové čtení, které mi zpříjemní třeba dvě odpoledne. Odrazovalo mě pouze to, že se jedná o sérii a jejího pokračování jsme se nedočkaly. Vypadá to, že druhý díl vyšel na Slovensku a zbytek už ani tam ne.

Na knihu jsem se tedy těšila, ale zároveň jsem byla lehce skeptická a to kvůli tématu. Bliss je dvacet dva let, studuje herectví, má bláznivou kamarádku Kelsey, dobrého kamaráda Cadea a je stále panna.

Já jsem na tohle téma už asi trochu stará a Blissin téměř panický strach z intimností šel zkrátka mimo mě. Když už pomalu k něčemu mělo dojít, tak s hrůzou Bliss vycouvá, hned na to ale lituje a je nešťastná z toho, že s nikým ještě nespala a při další příležitosti si vymýšlí opět takové výmluvy, že Vám to hlava nebere.

Bliss je ale jinak sympatická hlavní hrdinka, dost emotivní, ano, nechápu ji, ale problém jsem s ní rozhodně neměla. Celkově jsou v knize příjemné postavy. Kelsey je kamarádka, kterou musí milovat snad každý. I zbytek kamarádů je fajn a knize přidávají na čtivosti.

A o co tedy v knize kromě panenství jde? Bliss se na diskotéce na povel Kelsey trochu napije, s minisukní a upnutém tričku se seznámí s pohledným fešákem, se kterým skončí v posteli. Tedy ne doslova, známe Bliss. Druhý den se ukáže, že ten fešák s přízvukem je její nový profesor.

A nastává problém. Vzájemně je to k sobě táhne, ale morální zásady samozřejmě vztahu nepřejí. Učitel se jmenuje Garrick a podle popisů a vzdychání Bliss si ho představuji jako opravdovou radost pro oči.

Kniha je opravdu jednodušší a vážně určená spíše mladším čtenářům, jak jsem psala, občas jsem nad přemýšlením Bliss kroutila hlavou. Na druhou stranu se kniha čte výborně a přelouskáte ji během dvou dnů.

Jejím velkým plusem je nejen čtivost, ale i vtipné hlášky a situace. U Losing It jsem se několikrát od srdce zasmála, takže i díky tomu knihu klidně doporučím s tím, že nesmíte ale čekat nic velkého, ale pouze oddechové čtení.

Docela mě mrzí, že další díly nikde, tak snad alespoň půjde sehnat druhý díl.

6 komentářů:

  1. Bože můj on je i druhý díl? Tak ten bych si potřebovala v létě přečíst! Děkuji za tuto informaci a přeji ti nádherný večer! ♥
    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle kniha tu na mě na poličce čeká už věčnost :) Nejvyšší čas se do ní pustit, čekám prima oddechovku na léto :) Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta zní naprosto skvěle. Halvně na léto se musí hodit. Jen škoda ohledně toho, že nejsou vydány další díly. :/ Ale věřím, že ji i tak zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty díly mě také mrzí, ale odradit jsem se též nenechala:)

      Vymazat