Follow Me @Charmedka

22.07.19

Alice Clayton - Poslední výkřik

Spisovatel: Alice Clayton
Originální název: Last Call
Série: Cocktail
Díl: 5.
Počet stran: 120
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Caroline patří mezi špičkové interiérové designéry v San Francisku, ale i přes své pracovní vytížení si dokáže najít čas na chvíle odpočinku v teple domova. Světoběžník Simon na oplátku výrazně zkrouhl svoje zahraniční cesty, aby se mohl se svou Roštěnkou v klidu oddávat pečení dobrot, všemožnému bušení i jinému řádění
Další krok v jejich životech se zdá být logický – cinknutí skleničkami, svatební závoj a ulička posetá okvětními lístky růží, je však tím pravým ořechovým i pro tenhle nekonvenční pár? Když ale Caroline vyděsí telefonát ohledně jisté nehody, která se udála při focení v jihovýchodní Asii, uvědomí si, že „dokud nás smrt nerozdělí“ není jen působivě znějící fráze. I konvence mají najednou něco do sebe…
Smíchejte sklenku erotiky se špetkou smíchu a trochou nahoty, ochuťte kapkou exotického prostředí, přihoďte růžovou košilku a podávejte s chuťovkou z kocoura Clivea. Napijme se na Poslední výkřik!

Není to tak dávno, co jsem se pustila do erotické série Cocktail od Alice Clayton. Série není žádnou novinkou, naopak, ale mně občas trvá, než se k něčemu dostanu. Doma jsem měla čtyři díly, které jsem přečetla vlastně hned po sobě, avšak poslední díl mi chyběl.

Nedávno se objevil v Levných knihách a já pro něj hned běžela, abych mohla sérii zakončit. Chytla mě od prvního dílu, hromada vtipu, sympatické postavy a dobré erotické scény. Chtěla jsem mít tohle čtení komplet a byla zvědavá na tu pomyslnou tečku.

Caroline a Simon si stále užívají plnými doušky společných chvilek plných romantiky a sexu, ale zároveň je jejich vztah již natolik ustálen, že po koupi domu je jen blizoučko k dalším životním rozhodnutím.

Kniha začíná na svatbě perfekcionistické Mimi, kde plaší těhotná Sophie a sama Caroline začíná přemýšlet, zda se Simonem také podniknout tyhle kroky. A pak se stane nehoda a Caroline se jen utvrdí v tom, že Simon je její životní láskou, až do smrti.

Kniha má jen něco málo přes sto stránek, takže Vám zkrátí jedno dopoledne. V podstatě nic nového Vám kniha nepřinese, ale je to taková ta sladká tečka na konec a opravdu milé zakončení a rozloučení s oblíbenými postavami.

4 komentáře:

  1. Rozumím ti, i mě kolikrát trvá hodně dlouho, než se k nějaké knize dostanu. :) Například tuhle sérii mám na seznamu (ani nevím jak dlouho) a pořád se k ní nemůžu propracovat. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si rozumíme vzájemně :D Kolikrát mě kniha zaujme ještě před vydáním a dostanu se k ní až po letech.

      Vymazat
  2. To zní moc dobře. :) Už abych se dostala k dočtení této série. :)

    OdpovědětVymazat