Follow Me @Charmedka

31.08.18

Lucy Vine - Sexy chaotička | RC review

Spisovatel: Samantha Vérant
Originální název: Hot Mess
Počet stran: 288
Rok vydání: 2018
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: Jota
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Sexy chaotička (podst. jm.) – přitažlivá žena, které chybí v životě řád.

Ellie Knightová je stejná jako ty. Její život se nevyvíjí zrovna podle jejích představ. Někteří lidé by o ní asi řekli, že je sexy chaotička, ale kdo z nich má život doopravdy v pořádku?
Je den svatého Valentýna a Ellie, po schůzce, na kterou její partner nedorazil, pojídá ve skladu za barem nutellu. Ale single nemusí být ten nejosamělejší počet, že ne? Vrátí se domů ke svým divným spolubydlícím. Je v pořádku, že je všude černá plíseň? Ale když ten byt je tak levný. S kocovinou se vydá do práce, ze které chtěla už dávno odejít. Všichni přece nenávidí svoje zaměstnání! Ellie možná neplní „oficiální životní plán“, ale přesnost se přeceňuje.

Vtipný příběh o dozrávání hrdinky, s nímž se ztotožní každá single dívka z generace mileniálů – zábavná Bridget Jonesová pro novou generaci.

Něco ke knize

Ellie je třicet, žije v Londýne a život se jí trochu sype jak domeček z karet. Po smrti matky se rozešla s přítelem, kvůli financím si našla bydlení v plesnivé díře s promiskuitním spolubydlícím a práce ji bere energii den co den.

Kamarádka ji doporučí registraci na seznamce, dyť to tak dělá každý a Ellie se nechá přemluvit k několika schůzkám. Každá ale skončí ještě větší katastrofou než ta předchozí. Nesnáší svoje zaměstnání, svůj život a nesnáší, jak ji každý lituje, že je sama.

Moje hodnocení a dojmy

Novinka z nakladatelství Jota mě ihned zaujala, podobné oddechovky mám ráda, navíc co jiného číst v létě, než právě knihy, u kterých člověk může naprosto vypnout. Zalíbila se mi veselá obálka, anotace a přirovnání k Bridget Jones, kterou já teda můžu, i když je fakt, že ne zrovna v knižní podobě, u Bridget dávám přednost filmům.

Kniha je opravdu velmi jednoduchá a místy bohužel až doslova primitivní. Uznávám, že konec je netypický a hlubší myšlenku v sobě příběh nese, jde vlastně o hledání sebe sama a hlavně přijetí sebe sama, ale celkové pojetí mi úplně nesedlo.

Nemám nic proti jednoduššímu příběhu, jak jsem psala, nejsem náročný čtenář a obyč román pro ženy mi bohatě stačí, ale autorka byla hodně upřímná. Bylo to vulgární, sprosté a intimní. Nejsem puritánka, ale chyběla tomu všemu ta nenucenost a vulgarity mě doslova rušily.

Co mi také vadilo, tak vsuvky, kterými byl román, psaný tátou Ellie. On v podstatě píše vlastní erotický příběh a po kapitolách ho posílá svým dcerám. Těch kapitol tam je pár, ale už po první jsem měla chuť tyhle pasáže přeskočit.

Ellie je celkem sympatická postava, i když občas leze čtenáři na nervy, věřím ale, že nejedna čtenářka se s ní ztotožní. Seděly mi i vedlejší postavy, i když se musím přiznat, že jmen tam bylo tolik, že jsem se kolikrát ztrácela.

Čte se to dobře, o tom žádná, nemůžu říct, že bych se u knihy trápila, to v žádném případě, ale když ji porovnám s podobnými knihami, tak mi přijde zkrátka slabší. Méně vulgarit a bylo by to lepší.

Moc děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit zde.

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) Kniha mě zaujala podle názvu i anotace a rozhodně mě odradilo množství vulgarit, o kterém píšeš. :)

    OdpovědětVymazat